До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як відбувся показ останньої колекції Вірджила Абло для Louis Vuitton

Несподівана новина про смерть Вірджила Абло, молодого й сповненого ентузіазму дизайнера, приголомшила світ моди й не тільки. Поки всі намагалися оговтатися після смерті Вірджила Абло, Louis Vuitton організував повторний показ останньої колекції Абло — презентацію чоловічої колекції сезону весна-літо 2022. Подія стала даниною поваги покійному дизайнерові.

Photo: Luke Leitch (vogue.com)

Моделі рухалися в сутінку, одягнені в убрання, що зруйнувало модні архетипи, а гості востаннє опинилися в місці, де все створив Абло. Хоча багато людей, яких надихав Вірджил, безсумнівно, гарантують: його дизайн і філософія житимуть у каноні сучасної моди. Моделі з’явилася в деяких знакових витворах Вірджила для Louis Vuitton: светрах, шкіряних тренчах, куртках градієнтних відтінків. Серед демонстрованих на шоу були також речі з попередніх колекцій Абло для Louis Vuitton: костюми, розвіювані тюлеві спідниці, жакети з рюшами й аморфні пальта спотворювали пропорції моделей, підкреслюючи динамічне бачення Вірджила.

Реклама
Photo: Luke Leitch (vogue.com)

Після фінального виходу члени команди дизайнерів Louis Vuitton зібралися, щоб зі сльозами на очах попрощатися: "Життя таке коротке, що навіть дня шкода витрачати на те, чого від тебе сподіваються, замість присвятити тому, чого прагнеш сам".

Повторний показ колекції Louis Vuitton весна-літо 2022 став своєрідним прощанням з Вірджилом Абло, досить стриманим відповідно до суті заходу, але й досить пам’ятним, щоб віддати шану таланту, який з’являється раз на покоління. Тут був Вірджил.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.