До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тімоті Шаламе — про роль сина Едварда Руки-ножиці та найкращу рекламу року

Сценарій фільму "Едвард Руки-ножиці" описує титульного персонажа Тіма Бертона як стрункого, блідого хлопця з "дико підстриженим" волоссям і "такими великими очима, що вони здаються двома бездонними водними глибинами". Цю роль спочатку зіграв Джонні Депп у культовій класичній стрічці 1990 року, але опис цілком відповідає Тімоті Шаламе.

Тимоти Шаламе в рекламе CadillacТімоті Шаламе в рекламі Cadillac

Нова реклама електрокара Cadillac із зіркою "Називай мене своїм ім’ям" у головній ролі представляє, яким буде життя у 2021 році сина Едварда — Едгара, який успадкував від батька ножиці-руки й усі пов’язані з ними проблеми. Через нездатність виконати прості завдання, наприклад, проїхатися на автобусі або зловити м’яча, не завдаючи шкоди, Едгара і його матір Кім Боггс (Вайнона Райдер знову з’являється у своїй ролі з оригінального фільму) починає охоплювати туга. Щоб підбадьорити сина, Кім купує нову машину, а завдяки технології водіння Cadillac LYRIQ без допомоги рук Едгар, нарешті, може сісти за кермо.

Реклама

Давній фанат Бертона, Шаламе вхопився за шанс знову відтворити один з найулюбленіших кінематографічних усесвітів режисера. У 90-секундному ролику, який був представлений у четвертій чверті шоу Super Bowl LV, номінований на премію "Оскар" актор вирізає повну емоційну дугу для свого персонажа, доповнену шкіряним костюмом, змодельованим за оригінальними проєктами Коллін Етвуд. В ексклюзивному інтерв’ю для Vogue Шаламе розповів про співпрацю з Cadillac для цього проєкту, чим привабила роль Едгара і як домігся, щоб Вайнона Райдер зіграла його маму.

Як ти відреагував, коли Cadillac звернувся з проханням віддати данину поваги Едварду Руки-ножиці в їхньому новому ролику для Super Bowl?

Що ж, спадщина й прецедент — одні з найважливіших чинників для мене під час вибору проєктів. "Едвард руки-ножиці" — це фільм, який я обожнював, коли ріс, і можливість зробити крок у цей світ була мрією. Я також був схвильований акцентом LYRIQ на екологічній стійкості та скороченні використання автомобілів, що працюють на викопному паливі. Це було схоже на ідеальне поєднання спадщини з поглядом у майбутнє. Мені також подобається робота режисера Девіда Шейна в комерційній сфері, і він був справді відкритий для співпраці в цій галузі.

Тимоти Шаламе в рекламе CadillacТімоті Шаламе в рекламі Cadillac

Що тобі від початку сподобалося у фільмі й творчості Тіма Бертона загалом?

Я виріс великим шанувальником Тіма Бертона. І хоча проєкти, у яких мені пощастило брати участь, часто ґрунтувалися на реалізмі, у цьому всесвіті мене дедалі більше — особливо в міру того, як я ближче познайомився з Тімом за останні кілька місяців — вабить до байок і історій, які фантастичним способом розкривають суть того, хто ми є.

Тимоти Шаламе в рекламе CadillacТімоті Шаламе в рекламі Cadillac

Як ти увійшов в образ і знайшов своє особливе ставлення до Едгара?

Ми сподіваємося, що це була прекрасна можливість зробити оригінальний матеріал доступним для сучасної аудиторії, не жертвуючи оригінальністю версії 1990 року. Ми хотіли створити персонажа, який не видався б недоречним з погляду сучасності, але водночас би віддавав данину поваги персонажу, якого зіграв Джонні Депп.

Тимоти Шаламе в рекламе CadillacТімоті Шаламе в рекламі Cadillac

Як ти вписуєш одяг і загальний зовнішній вигляд у процес формування персонажа?

Мені було дуже весело працювати з дизайнеркою костюмів Мелісою Дерозьє. Наш персонаж мав бути автентичним у суворому оригінальному експресіонізмі, але із сучасними мотивами. Ми використовували розірвані кабелі зарядного пристрою iPhone для шнурків, а також культові пряжки з оригінального костюма Джонні. Крім того, дотримали неписаного правила оригіналу, згідно з яким шкіряний костюм Едгара функціонує як його природна "шкіра". Отже, йому потрібен був також звичайний одяг, а ми могли подумати про те, який вигляд сьогодні мав би молодий представник сімейства Руки-ножиці.

Тимоти Шаламе в рекламе CadillacТімоті Шаламе в рекламі Cadillac

Як тобі працювалося з Вайноною Райдер?

Я мріяв попрацювати з Вайноною. Вона приголомшлива актриса й справжня американська ікона, улюблениця Америки, що зі своїми ролями залишилася в багатьох американських серцях у 1990-ті роки. Вайнона дала мені кілька крутих порад, які, чесно кажучи, були дуже корисними, але це залишиться між нею і мною.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.