До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими штанами осінь-зима 2020/2021

В сезоні осінь-зима 2020/21 дизайнери запропонували безліч цікавих фасонів і стилістичних рішень — від класичного крою до надмодних штанів силуету slouchy. Серед актуальних штанів також елегантні палацо, міські шкіряні моделі й урочисті варіанти з блискучих тканин. Vogue.ua зібрав наймодніші штани в колекціях брендів сезону осінь-зима 2020/2021.

Alberta Ferretti
Штани-банани

Надмодний силует slouchy плавно перекочував з літнього гардероба в осінній, набираючи дедалі більшої популярності. Дизайнери почали пропонувати як моделі з деніму, так і штани з вовни, шкіри або парчі. Відмітні ознаки модних штанів slouchy такі: висока посадка, додатковий об’єм у стегнах, який часто досягається завдяки кільком зборочкам, а також звужений низ і вузька талія. Штани-банани ліпше шукати в нових колекціях Isabel Marant, Alberta Ferretti та Dolce & Gabbana.

Реклама
Isabel Marant
Alberta Ferretti
Dolce & Gabbana
Шкіра

Шкіряні штани вже не один сезон очолюють рейтинг наймодніших трендів. Цієї осені дизайнери пропонують, крім базових чорних варіантів, придбати кольорові штани зі шкіри. Boss зробили ставку на червоні дудочки, які бренд комбінує з пастельно-рожевим светром і білими черевиками, Salvatore Ferragamo продемонстрували штани темно-теракотового відтінку із завищеною лінією талії, а Ulla Johnson уподобали штани-банани в зеленій колірній гамі.

Boss
Salvatore Ferragamo
Ulla Johnson
Штани-палацо

Крім утилітарних штанів на щодень, цієї осені не обійтися без жіночних і елегантних палацо, які свого часу популяризувала ікона стилю 1930-х Марлен Дітріх. Вільні й шурхотливі штани-палацо візуально подовжують силует і роблять фігуру привабливішою. Найчастіше їх шиють з легких і струмливих тканин, проте цієї осені багато брендів запропонували свої варіанти з вовни. Наші фаворити можна знайти в колекціях: Lanvin, Chloe і Valentino.

Lanvin

Chloe
Valentino
Класика

Класичні штани прямого крою з року в рік з’являються в колекціях брендів. Цей елегантний фасон вже перевірений роками й не дивує дівчат. Найчастіше дизайнери пропонують носити класичні штани в парі із жакетом — у такому образі можна вирушити хоч на ділову зустріч, хоч на вечірку, якщо стилізувати костюм ефектними прикрасами. У новому сезоні осінь-зима 2020/2021 Boss показали штани із жакетом теракотового відтінку, Bottega Veneta вибрали чорні костюми-двійки, а Celine оспівали костюми-трійки, виготовлені на чоловічий манір.

Boss
Bottega Veneta
Celine
Оксамит

Для врочистих заходів цієї осені дизайнери пропонують придбати штани із чорного оксамиту. Ошатний і приємний до тіла матеріал легко подружити як з білосніжними бавовняними блузами, так і з напівпрозорими фактурами. Elie Saab для осені представили оксамитові штани-банани, Max Mara зробили ставку на широкі штани-палацо з легким синім полиском, а Chanel запропонували широкі розкльошені штани на кнопках, за допомогою яких можна регулювати розріз на нозі.

Elie Saab
Max Mara
Chanel
1970-ті

Стилістичний тренд на штани кльош, який набрав особливої ​​популярності в 1970 роки, цієї осені залишився в колекціях брендів. Елегантні штани з високою посадкою й злегка розкльошені донизу від коліна прикрасили модні подіуми в усьому світі. Elisabetta Franchi представили строгий кльош відтінку camel, придатний для офісного дрес-коду, Versace показали вкорочені сучасні варіації для модних виходів, а Chloe вкотре продемонстрували віртуозне вміння працювати з естетикою 1970-х.

Elisabetta Franchi
Versace
Chloe
Блискучі фактури

Схоже, що після тривалого локдауну, дизайнери дійсно скучили за вечірками. У колекціях осінь-зима 2020/2021 багато уваги надано саме блискучим фактурам і тканинам. Зокрема, крім атласних і оксамитових штанів, бренди зосередилися й на інших ошатних матеріалах. Y/Project показали штани, всипані сотнями дрібних чорних леліток, Salvatore Ferragamo розшили штани дрібними золотими смугами, а Brandon Maxwell показали сріблясті варіанти, які легко конкуруватимуть з вечірніми сукнями.

Salvatore Ferragamo
Brandon Maxwell
Y/Project
Карта

Буржуазна естетика в новому сезоні осінь-зима 2020/2021 — один з головних трендів на модних подіумах. Щоб швидко опанувати цей стиль, досить придбати штани в карту й переглянути вінтажні образи Катрін Деньов у 1960-х. Якщо архівні кадри легендарної актриси знайти неважко, то загубитися в численних колекціях дизайнерів досить просто. Для вашої зручності ми зібрали наймодніші штани в карту: у Christian Dior можна зустріти розслаблені сірі варіанти, у Burberry — класичні приклади в карту "принц Уельський", а в Givenchy — штани кльош, прикрашені візерунком "віші".

Christian Dior
Burberry
Givenchy
Шовк

Попри те, що шовк здавна вважають літнім матеріалом, дизайнери вирішили поекспериментувати. І на світ з’явилися всілякі штани із шовку в осінньо-зимових колекціях брендів. Зокрема, Balmain показали широкі штани-банани, які Олів’є Рустен радить заправляти в чоботи й комбінувати з маскулінним жакетом. Традиційно Dries Van Noten додали барв в осінній сезон — бренд продемонстрував фіолетові шовкові штани, а Olivet Theyskens пішли іншим шляхом і показали чорні звужені, які найкраще поєднувати з білизняними топами.

Balmain
Dries Van Noten
Olivet Theyskens

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.