До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рукавички — наймодніший аксесуар прийдешньої весни

У наших нових реаліях після пандемії захист рук і обличчя є вже базовою потребою. Всі ми звикли дотримувати маскового режиму й дезінфікувати руки по кілька разів на день. Не дивно, що популярність рукавичок стала рости з геометричною прогресією і вже в колекціях весна-літо 2022 багато хто з дизайнерів запропонував прикрашати ними вечірні й повсякденні образи. Серед них: Saint Laurent, Gucci, Rokn, David Koma, Balenciaga та інші бренди. У центрі уваги опинилися як довгі "оперні" рукавички, так і короткі кольорові варіанти. Аристократичний тренд підхопили й модні інфлюенсери. Вероніка Ферраро, зокрема, опублікувала у своєму Instagram-акаунті образ, головним акцентом якого стали оливкові рукавички з делікатної сітки.

Цього сезону рукавички виконують не тільки захисну функцію та відіграють роль аксесуара, що зігріває руки від холоду, а й передусім являють собою модний елемент образу. Символом жіночності й елегантності стали рукавички вище від ліктів, які свого часу носили ікони стилю XX століття: Одрі Гепберн, Мерилін Монро, Марден Дітріх і Грейс Келлі. У нових колекціях дизайнерів весна-літо 2022 ви можете побачити шкіряні, вінілові, трикотажні, атласні, мереживні та шовкові довгі рукавички, що відсилають до естетики 1920-х. Якщо Gucci продемонстрували врочистий образ, гідний червоної доріжки, поєднавши атласну сукню до підлоги з пухнастим боа й лакованими чорними рукавичками, то Balenciaga запропонували доповнити принадний комбінезон з принтом такими самим аксесуаром у тон. Подібний образ нещодавно продемонструвала Кім Кардаш’ян на церемонії вручення премії People's Choice Awards.

Реклама
Gucci
Balenciaga
Rokh

Лондонський бренд Rokh у новому сезоні запропонував найбільшу кількість рукавичок у своїй колекції. На подіумі марки були представлені трикотажні різнокольорові рукавички, які щільно прилягали до рук — від класичного чорного і білого кольорів до яскравих відтінків апельсина й малини. Дизайнер поєднував їх з брючними та спідничними костюмами, маленькими чорними сукнями й білосніжними сукнями, що могли б правити за вбрання для наречених. Один з наймодніших способів стилізації образів з рукавичками — додати прикрас поверх аксесуара. Ентоні Ваккарелло і Рок Хван додали поверх однотонних рукавичок масивні браслети, а ви також можете надіти масивні каблучки.

Saint Laurent
David Koma

Цей елегантний і водночас нарочито театральний аксесуар може слугувати як акцентною деталлю в монохромному образі, так і продовженням вашого виходу. Saint Laurent пропонують у пару до стриманого костюма вибирати яскраві червоні рукавички, а David Koma роблять ставку на мікс коктейльної сукні та "оперних" рукавичок зі спортивними деталями. Носити рукавички цієї весни можна навіть з джинсами, надихнувшись колекцією MM6 Maison Margiela.

MM6 Maison Margiela
Richard Quinn
Erdem

Vogue.ua зібрав 10 пар модних рукавичок сезону весна-літо 2022.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.