До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 головних трендів, які визначають моду у 2022 році

Нещодавній Тиждень високої моди продемонстрував як розвиток трендів на подіумах, так і на паризькій бруківці. Точно так само Тиждень моди в Копенгагені запропонував прогноз тенденцій, які ми впроваджуватимемо в наші гардероби з березня по травень. Вільні стьобані куртки, практичні штани карго й трикотажні головні убори стають дедалі популярнішими, що є даниною вуличному стилю. Однак були й інші тренди. Наприклад, поява плісованих шкільних спідниць, переважно в картатий візерунок, і повернення туфель "Мері Джейн" як на пласкій підошві, так і на платформі. Vogue.ua зібрав вісім головних трендів, які визначають моду у 2022 році.

Тиждень моди в Копенгагені
Стьобані куртки

Цей винятково британський елемент гардероба, серед шанувальниць якого багато модних інфлюенсерок, як-от Каміль Шар’єр і Алекса Чанг, цього сезону можна знайти в колекціях багатьох брендів. Наш фаворит — об’ємна стьобана куртка кольору хакі бренду The Frankie Shop. Верхній одяг з ромбуватим візерунком був одним з головних трендів на чоловічому Тижні моди весна-літо 2022/23 на початку цього року — передбачаємо, що жіночий гардероб також наповниться стьобаними куртками.

Реклама
Балаклави

Цей затишний аксесуар, який популяризували Miu Miu і Paloma Wool, а згодом прихильники домашнього в’язання гачком, — одна з найунікальніших тенденцій, що домінують у соціальних мережах останнім часом. Судячи з усього, цей тренд нікуди не дінеться, тому пропонуємо вже тепер носити балаклаву разом з пальтами й об’ємними куртками.

Плісовані мініспідниці

У 2022 році відроджується мода на "twee" — слово, яке має британське коріння й яке Оксфордський словник визначає як "надміру або удавано химерний, гарний чи сентиментальний". Що ж ця тенденція означає на прикладі нашого гардероба? А йдеться про шкільну естетику: відкладні комірці, чорні колготки, лофери на підборах і, звісно ж, плісовані мініспідниці. Наймодніші моделі мають високу посадку й картатий принт.

Штани карго

Утилітарні штани карго, відмітною ознакою яких є масивні накладні кишені, у 2022 році знову повертаються в епіцентр модних подій. Тепер ці практичні штани мають низьку посадку або вільний крій. Культова модель Lioness цього сезону представлена не тільки у звичних пісочному й камуфляжному забарвленнях, а й іржаво-червоному та смарагдовому відтінках. Тим часом Orseund Iris вирішили пограти у функціональність, пропонуючи штани з кишенями на всю довжину для максимальної зручності. Модниці вже оцінили цей тренд і почали показувати образи зі штанами карго у власній стилізації. Частина з них вже встигла приміряти й спідниці карго.

Туфлі на платформі

Туфлі на платформі стрімко стають популярними, а ефектна модель з блоковою формою підборів, представлена в колекції Versace весна-літо 2022, тепер з’являється в гардеробі навіть найконсервативніших модниць. Відомі трендсетерки, серед яких Леоні Ганне, Каро Даур і Аріанна Гранде, поєднують свої високі туфлі з довжиною міні або навіть мікро.

Максіспідниці

По інший бік тенденції на плісовані міні дизайнери пропонують вибирати спідниці до щиколоток, що відсилають до 1990-х. На останньому паризькому Тижні високої моди було багато довгих прямих спідниць. Зокрема, Данієль Роузберрі й Віржині Віар представили мінімалістичні монохромні спідниці до підлоги. Вибирайте такий самий універсальний колір і стежте за прямими силуетами.

Вирізи

Вирізи повернулися вже досить давно, але наступний етап в їхній модній еволюції полягає в тому, що дизайнери використовують тонші деталі — викоти біля горловини, ромби на пупку й принадні розрізи на стегнах. Трикотажна помаранчева сукня Sir the Label — один з таких прикладів, досить оголений, щоб бути настільки ж сміливим і вишуканим.

Туфлі "Мері Джейн"

Якщо ви пробуватимете власні сили в стилізації плісованих спідниць відповідно до нашої рекомендації вище, переконайтеся, що придбали пару туфель "Мері Джейн". Це вишукане дівоче взуття нещодавно з’явилося на подіумах Chanel, Christian Dior і Anderson, і вмить полонило серця streetstyle-зірок. Байдуже, належите ви до прихильниць екстремальних туфель-лодочок на платформі Nodaleto чи вподобали взуття на пласкому ходу Le Monde Beryl, для моделі "Мері Джейн" характерна універсальна привабливість.

За матеріалами vogue.com.ua

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.