До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модні тренди на червоній доріжці Met Gala 2021

13 вересня відбувся довгоочікуваний бал Інституту костюма Met Gala, який цього року був присвячений американській моді. Зірки вибирали вбрання у відтінках національного прапора США, згадували про естетику Дикого Заходу, зверталися до знаменитих американських дизайнерів за костюмами, а також представляли свої варіації голлівудських образів легендарних кіноактрис. Vogue.ua зазирнув на червону килимову доріжку Met Gala 2021 і зібрав сім наймодніших тенденцій.

Джемма Сан у Prabal Gurung
Багато червоного

Найпопулярнішим кольором на килимовій доріжці Met Gala цього року став червоний, що має логічне пояснення. Крім того, що червоний з року в рік є одним з улюблених відтінків знаменитостей для світських виходів, так цього разу він мав ще й символічне значення, як один з кольорів національного прапора США. Поряд із синім і білим кольорами, саме червоному належала провідна позиція серед вбрання зірок. Емілі Ратаковскі вибрала сукню з довгим шлейфом Vera Wang, Карлі Клосс зробила ставку на асиметричний образ Carolina Herrera, а Ізабель Юппер вподобала сукню-русалку Balenciaga.

Реклама
Емілі Ратаковскі у Vera Wang
Карлі Клосс у Carolina Herrera
Ізабель Юппер у Balenciaga
"​​​​​Голі" сукні

Оскільки американська незалежність уособлює свободу слова й вибору, багато які знаменитості вирішили зробити вибір на користь сміливих напівпрозорих суконь. Зої Кравіц вибрала сукню Saint Laurent, подібну до рибальської сітки, а топмодель Імаал Гаммам з’явилася в напівпрозорому вбранні Versace, прикрашеному зірками. Тим часом Кендалл Дженнер зайшла трохи далі у виборі "голої" сукні Givenchy — образ зірки віддавав данину поваги актрисі Одрі Гепберн, яка носила подібне вбрання у фільмі "Моя прекрасна леді".

Кендалл Дженнер у Givenchy
Зої Кравіц у Saint Laurent
Імаан Гаммам у Versace
Маски

Скасування локдауну й проведення балу Інституту костюма не привід забувати про безпеку й багато знаменитостей із цим згодні. На червоній доріжці Met Gala 2021 зірки намагалися дотримуватися маскового режиму. Кохана Іллона Маска, Граймс, з’явилася у футуристичному образі з металевою маскою, а наречена Брукліна Бекхема, Нікола Пельтц, підібрала атласну рожеву маску до своєї кутюрної сукні Valentino. Що стосується Кім Кардаш’ян, то зірка випередила всіх у питанні безпеки й креативу. Кім приховала своє обличчя за допомогою чорного костюма Balenciaga.

Граймс в Iris Van Herpen
Нікола Пельтц у Valentino
Кім Кардаш’ян у Balenciaga

Американська естетика

Коли ми думаємо про американську моду, у голові неодмінно спливають певні асоціації, серед яких велика кількість деніму, картаті сорочки, куртки з емблемами престижних університетів, торочки, ковбойські капелюхи й черевики. Дженніфер Лопес для створення свого образу вибрала не тільки американського дизайнера, а й віддала перевагу естетиці Дикого Заходу. У цьому ж стилі вдяглися Фаррелл Вільямс і Гелен Ласічан, а ось співачка Лорді зробила ставку на ансамбль, всипаний американськими монетами, і прикрасила голову аксесуаром, подібним до Статуї Свободи.

Дженніфер Лопес у Ralph Lauren
Деббі Гаррі в Zac Posen
Фаррелл Вільямс і Гелен Ласічан у Chanel
Лорді в Bode
Старий Голлівуд

Америка 1920-х була синонімом будуарних суконь, переливчастих тканин і рясного декору у вигляді пір’я і перлів. Актриси того часу обожнювали свята й не виходили з дому без довгих рукавичок, хутряних накидок і кучерів під назвою "холодна хвиля". Сучасні знаменитості вирішили згадати епоху старого Голлівуду й повторити культові образи. Анок Яй з’явилася в чорно-білій сукні Oscar de la Renta з хутряною накидкою, зірка серіалу "Ейфорія" Барбі Феррейра вдягнула вбрання Jonathan Simkhai, прикрашене перлами.

Анок Яй в Oscar de la Renta
Сієнна Міллер у Gucci
Барбі Феррейра в Jonathan Simkhai
Кейт Гадсон у Michael Kors Collection
Гасла

Щоб продемонструвати свою соціально-політичну позицію багато які знаменитості вирішили прикрасити свої образи гаслами. Американська політикиня Керолін Б. Малоні вдягла сукню з довгим шлейфом, розшитим гаслами "рівні права для жінок" і "YES ERA !". Висловитися вирішила й Кара Делевінь — топмодель з’явилася в корсеті Dior і закликала руйнувати патріархат, а конгресвумен Александрія Окасіо-Кортес вдягла білу сукню з написом "оподаткуємо багатих".

Кара Делевінь у Dior
Александрія Окасіо-Кортес у Brother Vellies
Керолін Б. Малоні в Antonios Couture
Drama queen

Не обійшлося й без драматичного вбрання цього року, за яке відповідали дизайнери Демна Гвасалія і Том Браун. Так Шерон Стоун одягла чорну сукню з довгим шлейфом американського бренду Thom Browne, яку, за словами актриси, було створено способом апсайклінгу. Інше, не менш ефектне вбрання цього ж бренду показала Еріка Баду — вона вдягла чорний сатиновий палантин з білими атласними ґудзиками, спортивну куртку й спідницю на підтяжках із чорного кавалерійського твілу, а також лаковані ботильйони. Поки Шерон Стоун і Еріка Баду оспівували Thom Browne, Ріанна й Кім Кардаш’ян віддавали данину поваги Balenciaga, вибираючи кутюрні total-black образи.

Ріанна в Balenciaga
Шерон Стоун у Thom Browne
Еріка Баду в Thom Browne

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.