До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Met Gala 2021: ким натхнені найяскравіші образи червоної доріжки

13 вересня в Нью-Йорку відбувся довгоочікуваний бал Інституту костюма Met Gala, який цього року був присвячений темі американської незалежності. Багато запрошених зірок не просто показали ефектне вбрання, а звернулися до американської культури й вибрали впізнавані та знакові образи.

Біллі Айліш vs. Мерилін Монро

19-річна співачка Біллі Айліш довго приховувала власну принадність під безрозмірними худі й футболками, однак її обкладинка для британського Vogue відкрила світові зовсім іншу Біллі. Після такого радикального перевтілення шанувальники мудрували, у чому ж їхня улюблена артистка з’явиться на Met Gala — і їй знову вдалося всіх здивувати. Джерелом натхнення для стилістів Айліш стала легендарна Мерилін Монро — її знамениті білі кучері й ніжні сукні в стилі 1950-х цього вечора ожили в дуже правдоподібний спосіб.

Реклама
Біллі Айліш
Мерилін Монро
Кендалл Дженнер vs. Одрі Гепберн

Прозору сукню Givenchy, у якій на Met Gala 2021 з’явилася Кендалл Дженнер, не відразу можна співвіднести зі стриманим і навіть скромним образом Одрі Гепберн. Однак уважні шанувальники цього модного Дому знають, що Гепберн була музою й великим другом Юбера де Живанші, який 1964 року створив для неї чудову білу сукню для знімання у фільмі "Моя прекрасна леді". Його елементи можна помітити й на звабливому вбранні американської моделі — візерунок вишивки й декор зони декольте.

Кендалл Дженнер
Одрі Гепберн
Кая Гербер vs. Б’янка Джаггер

У 1981 році Б’янка Джаггер сяяла на балі Met Gala в чорній лаконічній сукні Halston. Після виходу серіалу, присвяченого дизайнеру Рою Голстону, до його імені знову прикуто чимало уваги й побачити присвячені йому образи було сподівано. Саме його витвір для Джаггер став головним референсом до елегантної сукні Каї Гербер, яку їй створили в ательє Oscar de la Renta.

Кая Гербер
Б’янка Джаггер
Гейлі Бібер vs. Грейс Келлі

Модель Гейлі Бібер також цього вечора віддала перевагу скромній чорній сукні, але її джерелом натхнення стала інша ікона стилю XX століття — Грейс Келлі. Про це розповіла сама Бібер під час прямої трансляції червоної доріжки.

Гейлі Бібер
Грейс Келлі
Емілі Блант vs. Геді Ламарр

Знавці золотої ери Голлівуду миттєво впізнали в образі актриси Емілі Блант відсилання до мюзиклу "Дівчата Зігфілда" 1941 року. Знаменитий головний убір актриси Геді Ламарр у вигляді зірочок став окрасою і для Блант. Сукню для британки створив бренд Miu Miu.

Емілі Блант
Геді Ламарр

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.