До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Капюшон-накидка — неочевидний тренд на червоних доріжках

Багатьох з нас, простих смертних, захоплює фентезійний світ і всі його складники. Нерідко нас зачаровували образи героїв фільмів і серіалів, починаючи від ельфійки у виконанні Лів Тайлер у фільмі "Володар перснів" до чарівниці Єнніфер у картині "Відьмак", яку зіграла Аня Чалотра.

Лив Тайлер в фильме Лів Тайлер у фільмі "Володар перснів"

У 2011 році відбулася прем’єра серіалу "Гра престолів", епопеї HBO, яка до 2019 року тримала попкультуру в залізній хватці. Потім вийшли "Дуже дивні справи" на Neflix, які стали гітом стримінгової платформи з аудиторією в понад 40 мільйонів користувачів. На передовій фентезійного руху опинився і вищезгаданий серіал "Відьмак", другий сезон якого виходить у грудні; популярність прогнозують і майбутньому приквелу "Володаря перснів", прем’єра якого відбудеться у 2022 році. Зростання популярності й уваги до світу фентезі неминуче позначилося й на сфері моди. Найстильніший вияв теми — у багатстві капюшонів, плащів і накидок, доволі казкових, щоб стати костюмами героїв культових історій.

Реклама
Джемма Чан в Zuhair MuradДжемма Чан у Zuhair Murad

Фентезійна епопея на червоній доріжці почалася з виходу Граймс на Met Gala у вбранні Iris van Herpen. Джерелом натхнення для його створення став образ Бене Гессеріт — ключової фігури у вигаданому всесвіті "Дюни" Френка Герберта.

Зои Кравиц в The RowЗої Кравіц у The Row

Наступною була Джемма Чан, яка з’явилася на лондонській прем’єрі фільму Marvel "Вічні" в блискучому вкороченому топі з капюшоном Zuhair Murad; три тижні по тому Зої Кравіц також приміряла капюшон-накидку, вдягнувши сяйливу малинову сукню The Row. Відтак Розамунд Пайк завітала на прем’єру стрічки "Колесо часу" у невагомому вбранні Dior з акцентним золотим поясом і капором. У незвичайному вбранні Miu Miu — із шапочкою-капором, рукавичками та довгими нігтями — з’явилася Емма Коррін на церемонії вручення премії "Еммі".

Эмма Коррин в Miu MiuЕмма Коррін у Miu Miu

Нині подібні в’язані капори, накидки й капюшони стають дедалі популярнішими в Instagram. За це можна подякувати не тільки люксовим маркам, а й демократичним брендам, як-от Paloma Wool або Zara, які додали до своїх сезонних колекцій такі аксесуари.

Розамунд Пайк в DiorРозамунд Пайк у Dior

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.