До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як носити жилетку цього літа

Як і багато інших речей, популярні цього сезону жилетки спочатку належали до винятково чоловічого гардероба. Жилет був прикрашений дорогою вишивкою й ґудзиками, міг бути декорований коштовним камінням, а носили його тільки заможні чоловіки, щоб продемонструвати свій статус. Пік популярності цього елемента гардероба припав на часи революції у Франції, а в XIX столітті був завезений і до інших країн Європи. Тоді ж став змінюватися його зовнішній вигляд: поступово жилетки стали багато декорованими, принтованими, в карту й смужку, їх шили з оксамиту й кашеміру. Нині жилет — елемент і чоловічого, і жіночого гардероба, а його забарвлення поступово повернулося до більш консервативного й однотонною. Проте інтерес до жилеток не згас, а навпаки — всіляко підігрівається з боку дизайнерів і модниць з усіх куточків світу.

Тиждень моди в Парижі, вересень 2019
Каролін Даур під час Тижня моди в Парижі, лютий 2020
Тиждень моди в Парижі, вересень 2019

Vogue.ua розповідає, як актуально носити жилетку цього літа.

Реклама
На голе тіло

Геть нудну утилітарність. Сміливий і бунтарський крок — жилетка на голе тіло. Saint Laurent пропонують носити її з мінішортами, Emporio Armani — з різнобарвною шкірою, а Bevza — з класичними чорними штанами як альтернативу офісному дрес-коду.

Костюм-трійка

Думка, що костюм-трійка призначений тільки для чоловічого гардероба, давно канула в Лету, що й засвідчують модні бренди цього сезону. Жилет до такого костюма можна підібрати в тон або скористатися стилістичним прийомом mix & match, поєднавши різні принти в одному складному образі, як у колекції Louis Vuitton.

На сукню

Для прохолодних літніх вечорів також підійде жилет, який точно не дасть змерзнути — у поєднанні з бавовняною або атласною сукнею жилетка має лаконічний вигляд. А якщо не терпиться вирушити в подорож, підійде варіант з етновишивкою, як у колекції Etro, — відразу віє духом свободи.

На сорочку

Класичний і давно вподобаний варіант стилізації — носити жилет поверх однотонної сорочки. Модний дім Celine продемонстрував сучасне прочитання офісного дрес-коду, стилізувавши жилетку з джинсами, а Acne Studios показав модель oversize, що добре пасує до суцільного багатошарового образу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.