До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими светрами сезону осінь-зима 2020/2021

З настанням холодів річчю першої потреби стає улюблений светр. Цього сезону дизайнери пропонують всілякі цікаві рішення для модних образів: светри вільного крою, багатошарові варіанти з імітацією жилетки, прикрашені картою аргайл або ретровізерунками, светри з короткими рукавами або об’ємними плечима в стилі 1980-х, затишні моделі з високим коміром і барвисті варіанти для підняття рівня ендорфінів. Vogue.ua пропонує гід наймоднішими светрами сезону осінь-зима 2020/2021.

Ermanno Scervino
На 2 розміри більший

Светри — базовий елемент гардероба в осінньо-зимовий період. Вони вміло виконують відразу кілька функцій — зігрівають своїм в’язаним плетінням, забезпечують комфорт під час носіння, а також є продовженням модного образу. Цієї осені можна сміливо вибирати светри вільного крою, ніби на кілька розмірів більші. У колекції Sportmax з’явилися базові сірі варіанти як із чоловічого гардероба, Michael Kors Collection закутали моделей в об’ємні моделі грубого в’язання, а Dolce & Gabanna запропонували нюдові светри-сукні.

Реклама
Sportmax
Michael Kors Collection
Dolce & Gabanna
З імітацією жилетки

Багатошаровість — вже всім знайомий тренд і, здається, що здивувати в цьому напрямі буде досить важко. Однак дизайнери знайшли спосіб показати нове прочитання багатошаровості. Светри з імітацією жилетки — гостромодний тренд, який минулого сезону осінь-зима 2019/2020 показала Ізабель Маран, а цього підхопили й інші бренди. Однозначно, цю модну штучку потрібно встигнути приміряти. Наочні приклади таких светрів можна знайти в колекціях: Isabel Marant, David Koma й Alberta Ferretti.

Isabel Marant
David Koma
Alberta Ferretti
Карта аргайл

Прародичем шотландської карти аргайл є традиційний орнамент тартан. Саме в Британії популяризували цю карту члени королівської сім’ї, після чого вона стала популярною в усьому світі, особливо її полюбили студенти вищих навчальних закладів. Відмітною ознакою візерунка аргайл є принт з ромбів, розміщених у шаховому порядку і, як правило, з поперечними смугами контрастних кольорів. Цієї осені карта аргайл з’явилася на гольфі Chloe, прикрасила светри Christian Dior і розмістилася на вкорочених кардиганах Miu Miu.

Chloe
Christian Dior
Miu Miu
Об’ємні рукави

Головний тренд 1980-х на маскулінну лінію плечей як і раніше актуальний. Однак відбулися деякі зміни — тепер светри мають об’ємні рукави. Isabel Marant показали молочну версію з рукавами-буфами, Fendi змістили вектор уваги з плечей на гіперболізовані рукави, а Versace показали укорочену версію шкільного светра зі спущеними плечима, який матиме стильний вигляд у парі із сорочкою та мініспідницею в складку.

Isabel Marant
Fendi
Versace
З високим коміром

Змерзнути цієї осені навряд чи вийде, адже дизайнери подбали про комфорт і зробили ставку на светри з високим коміром. Boss продемонстрували светр грубого в’язання цегляно-теракотового відтінку, який легко вписати в повсякденний дрес-код, Zadig & Voltaire освідчилися моделі вільного крою — бренд пропонує комбінувати червоний светр зі шкіряною спідницею. Тим часом Bottega Veneta показали подовжену в’язану модель в дуеті з трикотажною спідницею. Ще один плюс светрів з високим коміром — не треба думати, який шарф купити цього сезону.

Boss
Zadig & Voltaire
Bottega Veneta
Ретро

Ретросветри — улюблений елемент гардероба модниць на гірськолижних курортах. Затишні моделі зі скандинавськими візерунками й вишитими геометричними принтами в стилі après-ski тепер можна носити й у повсякденному житті: на роботу, модний івент, романтичне побачення або вбратися для себе і всістися біля каміна в заміському будинку. Наші лідери представлені в колекціях Chloe, Prabal Gurung і Ulla Johnson.

Chloe
Prabal Gurung
Ulla Johnson
Без рукавів

Светри без рукавів — практичний осінньо-зимовий тренд. Вся річ у тім, що тільки лише з одним таким светром можна скласти не менше п’яти цікавих образів: вдягнути на голе тіло, доповнити чоловічою сорочкою, елегантною блузою, базовим гольфом або накинути на плечі улюблений жакет. У колекції Jil Sander можна знайти лаконічний светр без рукавів, проте з невеликою накидкою, Chloe пропонують в’язану жилетку з відкладним коміром, а Tom Ford — светр з необробленими краями, який можна обіграти за допомогою ошатної спідниці.

Jil Sander
Chloe
Tom Ford
Яскраві

Холоди — не привід сумувати й носити лише одяг темних відтінків. Дизайнери цього разу пропонують розфарбувати осінньо-зимовий сезон у яскраві життєрадісні барви й підняти рівень ендорфінів у крові. Victoria Beckham як антидепресант показали сонячно-жовтий джемпер, який, хоч і не розв’яже всіх проблем, зате поліпшить настрій. Y/Project освідчилися яскраво-червоному светру з квадратним вирізом, а Hermes і зовсім скомбінували відразу кілька яскравих відтінків у светрі.

Hermes
Victoria Beckham
Y/Project

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.