До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 ретро-тенденцій, які знову популярні цього сезону

Якщо і є невичерпне джерело натхнення для моди, то це 1970-ті. Від стилю гіпі й диско до футуризму — відсиланням до того десятиріччя, здається, немає й кінця. Такі елементи, як пончо або розкльошені джинси, поєднуються з іншими, актуальнішими, як-от світшоти, стьобані куртки чи університетські бомбери. Vogue.ua зібрав сім ретро-тенденцій, які знову повернулися цієї осені.

Розкльошені джинси
Hermes

Ніщо так не свідчить про 1970-ті, як розкльошені джинси, і цього сезону вони знову повернулися у світло софітів. Широкі від стегон і з високою посадкою, вони не лише дуже зручні, а й практичні. Радимо поєднувати їх із картатими сорочками, блузами з круглим викотом або безпосередньо з іншим одягом з деніму, як у колекції Hermès.

Реклама
Лофери на підборах
Tod's

Якщо в минулих сезонах ми вже бачили, як Gucci робили ставку на лофери на високих підборах або платформі, то нинішній осінньо-зимовий сезон може стати піком цієї тенденції. Bally і Tod's приєднуються до загального захоплення сімдесятими й роблять лофери на підборах незамінним елементом у поєднанні з тканинними пальтами, мініспідницями або навіть формальними костюмами.

Бабусин светр
Celine

Светри й джемпери повертаються цього сезону під назвою granny. Причина? Вони подібні до тих вінтажних речей, які робили вручну наші бабусі. Головний стилістичний прийом цього сезону походить не так від самого светра, як від комбінацій. Бо якщо кілька років тому їх здебільшого асоціювали з повсякденними й невимушеними образами, то цієї осені такі бренди, як Celine і Chanel, рекомендують римувати їх з блискучим одягом або додавати до вечірнього вбрання.

Стиль диско
Burberry

Мінісукні, лелітки й камені знову готові підкорювати танцмайданчик. Принаймні це те, що пропонують такі бренди, як Versace і Burberry, які знайшли в цитуванні золота й диско 1970-х найкращу зброю проти осінньої хандри. Робіть ставку на золоте міні або металічний плащ.

Шовкова хустка
Max Mara

Нового сезону аксесуар з великою історією знову займає своє місце в гардеробах модниць, і, на відміну від минулих років, цієї осені ясно, що його місце на голові. Як бандана за прикладом колекції Versace, чи обгорнена в традиційний спосіб, як у Dior чи Max Mara, знов актуальна шовкова хустка повертає образи великих ікон 1970-х.

Пончо в стилі гіпі
Chloe

Цього сезону знайшлося місце й для естетики гіпі, а зірковим одягом стало пончо. Як в укороченому варіанті зразка Anna Sui, так і в інтерпретаціях XXL, що їх запропонували Etro або Chloé, пончо тримає першість серед тенденцій верхнього одягу. Ідеальне для нестабільної осінньої погоди.

Принти опарт
Marc Jacobs

Класика 1970-х — принти опарт — графічні візерунки з оптичними ефектами, які цього сезону інтерпретують такі бренди, як Stella McCartney, Prada і Marc Jacobs. Простий спосіб додати цих елементів у повсякденні образи — total look, який не залишить нікого байдужим.

Текст: Nuala Phillips

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.