До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 наймодніших жакетів сезону осінь-зима 2020/2021

Нині неможливо уявити модний гардероб без базового жакета. Одна з головних переваг піджака в тому, що його можна вдягти в будь-яку пору року: у весняно-літній період — із шовковими сукнями й легкими спідницями, а з настанням осінньо-зимового сезону — у комбінації з вовняними штанами й шкіряними елементами. Пропонуємо поглянути на головні тренди прийдешнього сезону в колекціях дизайнерів і знайти жакет собі до вподоби. Vogue.ua зібрав найактуальніші моделі, на які вже почалося модне полювання: жакети маскулінного крою, варіанти з акцентом на рукави, картаті жакети, приталені блейзери, укорочені моделі, оксамитові піджаки й чорні шкіряні жакети.

Prada
Із чоловічого плеча

Тенденція на маскулінність останні кілька сезонів переважає на модних подіумах і не збирається йти цієї осені. Спробувати модний тренд на собі можна досить легко, якщо придбати жакет, ніби із чоловічого плеча. Піджаки з маскулінною лінією плеча, натхнені епохою 1980-х, уже міцно вкоренилися в гардеробах модниць. Зокрема, супермоделі Белла Гадід, Кая Гербер і Емілі Ратаковскі не раз з’являлися на публіці в чоловічих вільних жакетах, а модна блогерка Леоні Ганне купує варіанти всіх кольорів веселки й використовує їх як основу свого гардероба — на сторінці в інфлюенсерки можна знайти десятки способів як носити модний жакет чоловічого крою в повсякденному житті. Цієї осені наші лідери представлені в колекціях: Isabel Marant, Jacquemus і Givenchy.

Реклама
Isabel Marant
Jacquemus
Givenchy
Картаті

Картатий жакет — основа ділового стилю, за допомогою якого можна миттєво надати образу суворості й елегантності. Без нього дует сорочки й штанів має не такий привабливий вигляд. У колекціях дизайнерів сезону осінь-зима 2020/2021 представлені цікаві варіації жакетів, прикрашених цим культовим принтом. Christian Dior після низки експериментів показали новий картатий жакет The Bar за принципом градієнта. Monse зробили ставку на приталений жакет зі знакової британської картатої тканини "принц Уельський", а Saint Laurent продемонстрували кілька жакетів всіляких відтінків у "гусячу лапку".

Christian Dior
Monse
Saint Laurent
Приталений

Прийдешнього осінньо-зимового сезону в колекціях брендів стало більше жакетів приталеного крою. Жіночна форма піджаків, що злегка окреслює талію, особливо сподобалася дизайнерам і, ймовірно, буде до душі дівчатам. Жакети приталеного крою вперше стали популярними в 1950-х і відтоді періодично поверталися на модні подіуми в переосмислених інтерпретаціях. Цієї осені Prabal Gurung показали елегантний жакет, виготовлений за принципом смокінга для вечірніх виходів, Fendi додали до вовняного піджака елементів корсета, щоб зробити додатковий акцент на талії, а Chloe підкреслили витончені жіночі вигини контрастним широким ременем.


Fendi
Prabal Gurung
Chloe
Укорочені

Якщо влітку всі носили кроп-топи й блузи, що трішки відкривають лінію талії, то тепер черга дійшла до вкорочених жакетів. Не варто відразу багнетами приймати коротку довжину піджаків, адже вона має щонайменше одну велику перевагу — вдало підкреслює довжину ніг. Але є одне головне правило: висота штанів або спідниці має доходити до крайньої лінії жакета й у жодному разі не залишати зазору. У колекціях David Koma й Alberta Ferretti можна знайти приклад як носити вкорочений жакет у повсякденному житті, а серед піджаків Alexander McQueen вибрати варіант до штанів для вечірнього виходу.

Alberta Ferretti
Alexander McQueen
David Koma
Чорна шкіра

Чорні шкіряні жакети — синонім осіннього модного сезону. З настанням холодів перше, до чого тягнеться рука — шкіряний жакет або байкерська куртка. Прийдешнього сезону осінь-зима 2020/2021 пропонуємо зосередити увагу на першому пункті, а ми допоможемо з вибором. Зокрема, елегантні шкіряні жакети модного приталеного крою представлені в колекції Valentino, у Khaite можна знайти двобортні матові моделі прямого фасону, а в Rejina Pyo — варіанти з акцентом на талію.

Valentino
Khaite
Rejina Pyo
Акцент на рукави

Наймодніші жакети цієї осені мають пишні рукави. У центрі уваги опинилися жакети з рукавами-буфами, "ліхтариками" або елегантними єпископськими варіаціями. Жакети з об’ємними плечима найкраще пасуватимуть високим дівчатам з витонченою й тендітною фігурою, оскільки вони, як і будь-які речі, натхнені стилем 1980-х, візуально додадуть об’єму плечовій лінії. Max Mara зробили ставку на романтичні жакети з рукавами, прикрашеними каскадами шлярок, Rodarte освідчилися жакетам зі складними рукавами за мотивами вбрання Джульєтти, а Lanvin показали жіночні моделі з розширюваними рукавами.

Max Mara
Rodarte
Lanvin
Оксамит

Сезон осінніх вечірок вже не за горами, а отже потрібно встигнути підготувати ошатний жакет для свят. На допомогу приходять оксамитові блейзери, які з легкістю перетворять будь-який образ і додадуть шику й блиску. Celine, зокрема, пропонують оксамитовий жакет з баскою в буржуазному стилі, а Victoria Beckham зробили ставку на стриманий чорний жакет, який і до офісу можна вдягнути. Тим часом Etro продемонстрували оксамитовий смарагдовий смокінг, який конкуруватиме навіть з найвишуканішою вечірньою сукнею.

Victoria Beckham
Celine
Etro

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.