До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як на Тижні моди в Тель-Авіві підтримували Україну

На початку квітня в Тель-Авіві пройшов Тиждень моди, в межах якого було представлено кілька ініціатив, спрямованих на допомогу українцям. Розповідаємо про них докладніше.

У межах Kornit Fashion Week було представлено колекцію футболок з принтами українських ілюстраторів We Ukraine, усі кошти від продажу яких було передано на благодійність до Фонду швидкого реагування на допомогу Україні. Лише за місяць роботи команді вдалося зібрати та перерахувати 100 000 гривень. На сторінці в Instagram вони регулярно діляться даними про витрачені кошти. Наприклад, на початку березня було закуплено 5 пічок для нагрівання, сушарки для одягу та розігрівання їжі, які дуже потрібні нашим захисникам.

Реклама

Місцевий бренд Para Ruk Israel у межах Тижня моди представив колекцію прикрас та аксесуарів. Називається вона Megiddo і відсилає до однойменної гори в Ізраїлі – місця, де за переказами відбудеться фінальна битва між світлом і пітьмою, життям і смертю, добром і злом. Шовкові хустки каре Para Ruk Israel з квітчастими принтами – ода миру, життю, кольору, подиху весни, яскравій красі й любові до унікальної флори Ізраїлю. А аксесуари, навпаки, символізують боротьбу та хоробрість – до колекції ввійшли портупеї, подібні до кольчуг, чокери й браслети на взір як лати та обладунки. Важливо, що всі ці прикраси виготовлено в Києві. Майстриня покинула свій дім через початок бойових дій, але встигнула надіслати посилку, яка дісталася Ізраїлю саме напередодні презентації колекції.

Також цей ізраїльський бренд об’єднався з кількома дизайнерами родом з України, сім’ї яких опинилися в зоні воєнних дій. Художниця Марина Валері створила сукню, прикрашену чарівною ізраїльською квіткою, що розпустилася в долині як Ірис Аргаман. "Створення цього образу – це можливість розповісти свою історію і вкласти в неї важливий для мене посил, – розповідає Марина Валері. – Цю сукню-квітку я присвячую своїй Батьківщині, яка не мала весни". Також у колекції є речі авторства української дизайнерки Тетяни Синицької, засновниці Sinita Brand, відомої своїми сумками з намистин. "В Україні залишилися мої рідні – мама, бабуся, сестра, племінниця. Цією колаборацією ми змогли підтримати одне одного й допомогти розвитку наших брендів", – додає дизайнерка.

Також на показі ізраїльського бренду TOVALE у фіналі шоу моделі виходили під українську пісню, а на місцях для гостей були розкладені українські прапори.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.