До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вічні цінності: хто збагатився у світі моди за рік

Видання Fashion United склало рейтинг найбагатших людей в індустрії моди за 2017 рік. Цілком передбачувано перше місце в переліку здобув Амансіо Ортега, засновник Zara та інших брендів, що входять у групу Inditex. Його статки оцінюють у 71,3 мільярди й, судячи з усього, капітал стабільно збільшується (у 2014 році – 62 мільярди доларів). Тож справа борців з швидкою модою і забрудненням навколишнього середовища просувається не так швидко, як хотілося б. Близько десяти ліній одягу, зміна колекцій, що підтримують модні тренди, кожні два тижні та багатомільярдний дохід – з таким набором складно змагатися.

Це вже не вперше, коли мас-маркет б’є важкий люкс, хоча сумки Hermès, вбрання Chanel і Dior, годинник Bulgari навряд чи покинуть першу десятку рейтингу найближчі 20 років. На другому місці президент LVMH Бернар Арно з 41,5 мільярдами доларів, і йому в спину вже дихають "масовики" – родина Бреннікмеєрів, які володіють мережею магазинів С&A, їхній статок – 30 млрд доларів. Поліестерові краватки і капелюхи з пресованого паперу С&A відтіснили керівника Hermès Бертрана Пуеша з майже 29 мільярдами на четверте місце.

Реклама
Сумка Hermes Kelly

На п’ятому щаблі розмістився засновник Nike Філ Найт (26,2 мільярдів доларів). Варто відзначити, що спорт зараз один із тривалих трендів і за прогнозами аналітиків його популярність триватиме ще 10-15 років, а ріст галузі на 2017 рік складає 6,5-7,5 % (дані McKinsey & Company). Завершують першу шістку власники Chanel Ален і Жерар Вертхаймери (23,6 мільярдів).

Chanel Couture весна-літо 2017

Читайте також:

Нові призначення: Пет МакГрат стала редактором Vogue Britain

Жизель Бюндхен виступає проти натурального хутра

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.