До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Натомлена сонцем: дебютна колекція візуального лейбла LUTIKI

Стиліст, художник костюмів і одна з наймодніших дівчат Києва, Соня Солтес запускає бренд-серіал. Про новий проект вона ексклюзивно розповіла Vogue UA.

Соня Солтес у LUTIKI

Соня Солтес присвятила свою першу колекцію ліні – тому стану мінімального опору дійсності, який іноді породжує геніальні у своїй простоті ідеї. На цей проект її надихнув неспішний ритм Лос-Анджелеса, де Солтес часто опиняється на зйомках. Звідси і назва колекції – LA-LA-LAZY, за аналогією з оскароносним мюзиклом з Еммою Стоун у головній ролі.

Реклама

У лейбла LUTIKI (вимовляється як назва квітів, але насправді походить від слова "лють") особливий "кіношний" формат. До старту продажів колекції лейбл випускає лукбук, що нагадує стоп-кадри з фільмів, і короткий тизер – нарізку з відеороликів з iPhone Солтес монтувала сама. До роботи над колекціями вона теж ставиться як до зйомок серіалу. Кожен дроп – це окрема серія зі своїм настроєм і сюжетом. Ніколи не знаєш заздалегідь, про що буде наступна.

Перша серія LUTIKI – змішання серферських мотивів і екзальтичних настроїв. Солтес представляє шовкові сукні в розмитих візерунках, "вигорілі на сонці" парки і просторі накидки, ніби зшиті з пляжних махрових рушників. Потенційний хіт колекції – ювелірні браслети-пружини з золота і срібла, що повторюють форму гумок для волосся. Такі забудькуваті дівчата часто вдягають на руку – щоб не загубити.

<b>солтес</b>

Пілотний випуск свого серіалу Соня Солтес зняла з фотографом Женею Мінаєвою – спершу на тлі саєнтологічної церкви в лос-анджелеському районі Лос-Феліз, потім – у напівпокинутій квартирі, що нагадує сцени з картин Девіда Лінча. Під час обговорення нового проекту Солтес постійно переходить на кінематографічну мову – каже, її надихали типові каліфорнійські фільми: "Стрінгер", "На гребені хвилі" і "Великий Лебовські".

Колекцію LA-LA-LAZY команда LUTIKI представить вже завтра у просторі київського концепт-стору Atelier 1. Новоспечена дизайнер готує спеціальну інсталяцію і особисто зустрічатиме гостей. "Ніяких вечірок і гучних пляшок шампанського, – попереджає Солтес. – Все має бути дуже камерно і ліниво, як і сам одяг". Напевно, лукавить.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.