До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

#UFW25: Іван Фролов — про перший показ, вечірки та арфу

Цього року Ukrainian Fashion Week відзначає своє 25-річчя. З нагоди ювілейної дати vogue.ua підготував спецпроєкт, у межах якого 25 найкращих дизайнерів згадують про свою участь в українському Тижні моди — від першого показу до цікавих залаштункових історій. Раніше ми вже познайомили вас з історією становлення дизайнерки Світлани Бевзи, а сьогодні розповімо про Івана Фролова — дизайнера, якому в юному віці вдалося здобути повагу й славу не тільки на українському ринку, а й полонити серця світових зірок. Нині знакові образи бренду носять Дуа Ліпа, Гвен Стефані, Ріта Ора, Олена Зеленська, Doja Cat і Демі Ловато.

Іван Фролов
Про перший показ

Історія бренду FROLOV налічує два, а то й три перші покази. Можна вважати, що перший відбувся ще в стінах мого університету, на конкурсі молодих дизайнерів. У межах UFW першим стало шоу, яке відбулося в Одесі під час конкурсу "Погляд у майбутнє" на Ukrainian Holiday Fashion Week. А на подіумі Художнього Арсеналу FROLOV з’явився в програмі "Нові імена" у 2013 році. Там ми презентували колекцію bAdASS, що була про панк, гламур і стьоб. Показ тривав під мікс треку "Fuck me, I'm so beautiful tonight" гурту Mary And The Boy. А головною декорацією подіуму було наше серце, яке ми ледве встигли поставити, адже мали всього п’ять секунд між шоу дизайнерів!

Реклама
Показ першої колекції FROLOV bAdASS, 2013 рік
Показ першої колекції FROLOV bAdASS, 2013 рік

У 2014 році відбувся наш офіційний перший показ у головному розкладі UFW. Завдяки попередньому шоу про нас уже досить добре знали, і ми відчували певний тягар сподівань. Тоді ми підготували феєричний показ OPEN, присвячений фізичному й моральному стриптизу. Перед показом випустили тизер, знятий у стрип-клубі. На ту мить про нього говорили всі, і він ще більше підвищував градус сподівань. Я не спав кілька днів через підготовку і моє хвилювання не знало меж.

Ми спеціально змонтували подіум так, щоб стриптизерки танцювали, поки люди займали свої місця. У той час ми дошивали останні образи, взуття приїхало буквально за хвилину до того, як мав розпочатися показ. Але такий сумбур нам допоміг, тому що ми намагалися передати атмосферу стрип-клубу й показати дівчат, які повертаються після роботи додому.

Іван Фролов (праворуч)

Я чітко пам’ятаю цей момент, коли остання модель заходить на бекстейдж, всі кричать "Ура", а я, певно, від нереального недосипу, бачу все як у сповільненому зніманні. І єдине, що я відчув у ту мить — це холодні сльози на своєму обличчі (хоча я людина, яка ніколи не плаче) і як Юлія Пеліпас заспокоює мене на бекстейджі, хоча ще хвилину тому вона була серед гостей.

Після показу ми всі вирушили на афтепаті в Café Charlotte, де був повний аншлаг. Вечірка тривала до сьомої ранку і відтоді за FROLOV також закріпилася стійка асоціація з гучними модними вечірками. Про показ і колекцію без перебільшення тоді говорили всі. Ми отримали дуже багато прекрасних відгуків, хоча серед них з’являлися й негативні. Однак навіть у них я шукав конструктив, на який зважав у своїх подальших роботах.

Що дала участь в Ukrainian Fashion Week

Без перебільшень, я можу сказати, що UFW відіграв визначальну роль в історії бренду FROLOV. Гран-прі в конкурсі "Погляд у майбутнє", який проводив Ukrianian Fashion Week, стало для нас справжнім трампліном і дало можливість створити свою першу капсульну колекцію. UFW був першим майданчиком, який підтримав нас і завдяки якому ми зацікавили не тільки українську та міжнародну пресу, а й широку аудиторію.

Frolov осінь-зима 2015/2016
Frolov осінь-зима 2016/2017
Frolov весна-літо 2017
Frolov осінь-зима 2017/2018
Про незабутні моменти

FROLOV — це про унікальні покази й шоу, які завжди дивували. І, звісно, кожне втілення їх у життя супроводжувалося десятками незабутніх історій. Наприклад, неможливо забути те, як ми ледве підняли арфу на 3-й поверх Художнього Арсеналу; привезли фуру з п’ятьмастами подушок для подіума-ліжка; шукали зв’язки з давно закритим клубом "Нью-Йорк" у Парку Перемоги та вмовляли топмоделей 2000-х взяти участь у нашому показі; готували театральну виставу в Центрі Довженка; підсвічували кранами восьмиметрові вітражі Арсеналу й курили ладан, щоб створити атмосферу церкви; заводили Національний президентський оркестр на бекстейдж UFW так, щоб не заважати перевдягатися моделям; вішали оксамитову завісу, розміром з Арсенал. Однак найголовніше те, що попри все, нам щоразу вдавалося створити для наших гостей новий світ FROLOV.

Frolov осінь-зима 2018/2019
Frolov весна-літо 2018
Frolov весна-літо 2018
Іван Frolov весна-літо 2020
Побажання Ukrainian Fashion Week

Я хочу побажати UFW збільшувати свої масштаби до ще грандіозніших, залишаючи свою унікальність як платформу для розвитку української модної індустрії.

Frolov весна-літо 2020
Frolov весна-літо 2020
Frolov весна-літо 2021

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.