До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

#UFW25: Світлана Бевза — про перший показ і не тільки

Цього року Ukrainian Fashion Week відзначає 25-річчя. За ці роки оргкомітету на чолі з Іриною Данилевською вдалося створити одну з найбільших модних платформ у Східній Європі й запустити на світову арену не одне ім’я. Святкування з нагоди ювілейної дати триватимуть увесь рік, а ми започатковуємо цикл матеріалів, у якому найкращі українські дизайнери згадують свою участь в Ukrainian Fashion Week, розповідають залаштункові історії й не тільки. Наша перша героїня — дизайнерка Світлана Бевза, мінімалістичні образи якої сьогодні носять королева Ранія, Софі Тернер і Емілі Ратаковскі.

Світлана Бевза
Про перший показ

Перший мій показ на UFW відбувся у вересні 2006 року. Це була моя дебютна колекція, я мала представляти її на основному подіумі в категорії "Нові імена", проте там не було місця. У підсумку мій показ відбувся на бекмайданчику Trademark Defile в межах українського Тижня Моди. Оргкомітет дуже схвально відгукувався про ту колекцію, а Ірина Данилевська запропонувала наступного сезону перескочити категорію "Нові імена", тож другу колекцію я вже показувала в категорії Fresh Fashion, так їй сподобалася колекція.

Реклама
BEVZA осінь-зима 2014/15
Що дала участь в Ukrainian Fashion Week

За сім років участі в UFW я дістала безцінний досвід роботи на бекстейджі й організації показів, познайомилася з безліччю талановитих людей, вдосконалила свою майстерність і зрозуміла, що готова рухатися далі. Свого часу цей досвід дуже допоміг мені в розвитку. Потім я пробувала свої сили на Тижні моди в Тбілісі, а нині я постійна учасниця New York Fashion Week.

BEVZA весна-літо 2014
Про пам’ятні моменти

Нині мені чомусь згадується показ сезону весна-літо 2016 в межах Ukrainian Fashion Week, але на окремій локації. Шоу має ось-ось початися, а я чекаю на Юлію Пеліпас, на той час fashion-директорку Vogue Україна. І ось вона пише мені: "Вже під’їжджаю, трохи зачекай! Під’їхала, біжу коридором! Я вже тут!". Я запитую: "Де тут?", а вона відповідає: "У Мистецькому Арсеналі". І я розумію, що вона поїхала на іншу локацію... Але так буває, нічого страшного. Це просто була дуже кумедна ситуація, бурхливе листування і теплі почуття в той час.

Побажання Ukrainian Fashion Week

Я бажаю Ukrainian Fashion Week процвітання, а також завжди ставити таланти на перше місце й усіляко підтримувати молодих дизайнерів, які потім прославлятимуть Україну далеко за її межами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.