До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Негайно в образ: необхідні речі Max Mara

У Харкові відкрився монобрендовий магазин Max Mara.

Рекламна кампанія Max Mara осінь-зима 2018/2019

Сезонні колекції Max Mara, Sportmax і Weekend розміщені на двох поверхах нового бутіка. Об'єднання кількох ліній – частина оновленої ритейл-стратегії бренду – як і сам інтер'єр. Деталі з холодного чорненого металу підсилюють відчуття теплоти і комфорту фірмового кашеміру і відтінків бежевого. Глобальний тренд на оновлення простору магазинів однозначно на користь нововідкритому Max Mara.

Реклама

<b>MaxMara_1</b>

Хітом примірок на відкритті стало пальто Teddy Bear леопардового забарвлення. У ньому модель Лара Стоун відкривала показ Max Mara осінь-зима 2018/2019. На примірці можна було оцінити не тільки силу тваринного принта, який став однією з головних тем колекції, а й феноменальний жарт бренду. Супер легке і тепле пальто зроблене з вовни, що імітує штучне хутро.

Пальто Teddy Bear з'явилося в показі осінь-зима 2013/2014 на зорі тренду на одяг оверсайз, і його досить стримано зустріли байєри. Ситуація змінилася за добу. Стиліст показу Карін Ройтфельд наступного дня з'явилася у ньому в хроніках стрітстайлу Міланського тижня моди, і з тих пір річ заслужено вважається класикою бренду і одним із продаваних пальт Max Mara.

<b>MaxMara_2</b>

Першість, зрозуміло, у моделі 101801 – її фабричний код став ім'ям прозивним. Знаменита модель – каталог ключових ідей Max Mara і розумна адаптація чоловічої класики у жіночий гардероб: якісна шерсть, бежевий колір, розкішна ручна прошивка "пунтіна" лацканів і кишень, рукав-реглан, вільний силует і двобортна застібка.

Ідеальне пальто для дівчини, зайнятої роботою, з'явилося у колекціях Max Mara 1981 року, коли там працювала дизайнер Анна-Марія Беретта. Тоді італійська мода була головним постачальником гардеробів для нового класу жінок-керівниць – здебільшого на американському ринку. На фотографії її об'ємних багатошарових, з деталями військового екіпірування, комплектів у Pinterest можна дивитися нескінченно. Здається, цим зараз ще старанніше будуть займатися дизайнери та стилісти епохи пост-Фібі.

Max Mara – бренд знакових фасонів і концептів, а не великих імен. Дизайнери не виходять на уклін в фіналі показу (хто знає, який вигляд має нинішній креативний директор бренду Єн Грифітс?). Сім'я Марамотті, яка володіє брендом, відома масштабними арт-проектами на кшталт створення 2007 року премії для молодих британських художниць Max Mara Art Prize for Women, заснована музеєм сучасного мистецтва Collezione Maramotti і лондонською галереєю Whitechapel, або спонсорування відкриття нового приміщення музею американського мистецтва Вітні. Він відновив роботу 2015 року, і з того самого часу в колекціях Max Mara незмінно присутня ділова сумка Whitney, форму якої спроектувала команда Ренцо Піано (вона ж займалася проектом Музею).

Сумка Whitney з колекції Max Mara осінь-зима 2018/2019

Лінія Sportmax – симбіоз функціональності і тренду на вуличну субкультуру. У новому сезоні базові светри і пальта-кокони можна комбінувати з принтованим трикотажем, речами з яскравими блоковими вставками, спортивними толстовками з великими написами Sportmax. Абсолютним хітом здається об'ємна куртка-дощовик, доповнена спортивною стрічкою з чорно-білим написом Off Limits.

<b>MaxMara_3</b>

Цю лінію марка запустила 1969 року для молодої аудиторії бейбі-бумерів, на яких в 60-х стрімко дезорієнтувалися індустрія розваг, масова культура, дизайн і мода. Ця колекція стала прикладом для індустрії створювати молодіжні лінії.

На другий поверх нового магазину варто йти за повсякденним одягом Weekend Max Mara. Є затишні пальта і однотонні двійки з трикотажу, і вкрай необхідні для дощової зими двосторонні стьобані жакети і пальта широкої кольорової палітри – від нейтральних хакі до веселих квіткових принтів.

<b>MaxMara_4</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.