До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найскладніші для створення образи на Тижні високої моди

Кутюр – це магія, на створення якої йдуть сотні годин ручної роботи. З одного боку, бренди по максимуму використовують професіоналізм своїх майстрів, а з іншого – все більше уваги приділяють новим технологіям, які дають змогу знаходити нові властивості тканин. Vogue.ua зібрав найвитратніші за часом і складні образи, які представили на Тижні високої моди цього сезону.

Balmain Couture весна-літо 2019
Valentino

На перший погляд сукня Elicriso з леліток і органзи здається простою, особливо якщо порівняти з вбраннями, розшитими складними візерунками і аплікаціями. Однак насправді вона вручну покрита спеціальним блиском. Майстрам Valentino для створення цього ефекту знадобилося 6,5 кілограмів цього надлегкого блиску.

Реклама
Valentino Couture весна-літо 2019
Christian Dior

Сукня Feux d'artifices складається з кількох шарів: перший розшитий металізованими нитками і кришталевими деталями, другий зшитий з органзи нюдового відтінку. Всього на її створення було витрачено 1150 годин ручної праці: 950 з них на вишивку, а решта на збірку.

Christian Dior Couture весна-літо 2019
Chanel

За дуже легким настроєм кутюрної колекції Chanel ховається дійсно титанічна робота. Наприклад, на образ, в якому на подіумі з'явилася Кайя Гербер, витратили понад 2000 годин. Ця ніжно-рожева сукня не просто декорована об'ємними квітами, а кожен бутон вручну забарвлений з використанням керамічної пудри, пір'я пофарбовані в три відтінки сірого, щоб створити ледве вловимий градієнт і динаміку. Для створення декору використали 2700 пелюсток, 330 000 леліток і 6500 пір'їн.

Chanel Couture весна-літо 2019
Elie Saab

Нова колекція Elie Saab Couture натхненна красою підводного світу, а модель у позолоченій сукні з рукавом-плавником нагадувала золоту рибку. Досягти такого ефекту майстри бренду змогли за допомогою використання металізованих ниток і леліток. Загальна статистика образу вражає: 4 вишивальниці, 3 швачки, 2 дизайнера і 4000 блискіток, які за три місяці створили сукню вагою два кілограми.

Elie Saab Couture весна-літо 2019
Viktor & Rolf

Ніжно-блакитна сукня з колекції Fashion Statement, прикрашена словом NO, потребувала від майстрів Viktor & Rolf особливих зусиль. Для необхідного ефекту вони використовували 8 кілометрів фатину, який поділили на 18 шарів. У підсумку за 264,5 години і 8 секунд народилася сукня-торт, яка тільки здається повітряною.

Viktor & Rolf Couture весна-літо 2019
Iris Van Herpen

Ця сукня Iris Van Herpen стала однією з найбільш упізнаваних на Тижні високої моди. Подібний інтерес до неї було легко передбачити, адже голландка Іріс ван Герпен продемонструвала, що технології і кутюр здатні разом творити чудеса. Почалася робота над образом зі створення комп'ютерного ескізу, форма якого була натхненна крилами птахів. Потім за допомогою 3D-принтера надрукували фізичний макет, а в цей час в майстернях бренду шматочки органзи забарвили червоно-чорно-білими відтінками. Далі збірка вбрання, де також використовували лазерну різку та термозварювання, відбувалася на спеціальній підставці. У підсумку, команді з чотирьох майстрів знадобилося два місяці, щоб цей образ зайняв своє місце у світі високої моди.

Iris Van Herpen Couture весна-літо 2019

За матеріалами: vogue.fr.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.