До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Новий декаданс: Maison Margiela Couture весна-літо 2019

В межах Паризького тижня високої моди Джон Гальяно представив колекцію сезону весна-літо 2019 зі назвою Artisanal. Після чотирирічного дослідження гламуру в епоху мілленіалів ця колекція ознаменувала новий етап для Maison Margiela. Завдяки спостереженням за крайнощами і вигадками, породженими цифровим світом, креативний директор бренду Джон Гальяно майже створює нову еру декадансу.

Maison Margiela Couture весна-літо 2019

Гальяно визначає декаданс як "надлишок, виверти, розпад", і для нього він втілює багато форм. Головна мета – показати нестримне споживання і цунамі візуальної інформації, які обрушуються на покоління Z.

Реклама
Maison Margiela Couture весна-літо 2019

Моделі крокували по дзеркальному подіуму на яскраво розмальованому тлі – це алюзія до кімнати з галюциногенним денним світлом, створеної Кенні Шарфом на початку 1980-х років в радикальному центрі моди і мистецтва East Village Club 57. Перші образи відтворювали цю візуально хаотичну фреску на тлі у вигляді принта з використанням всіляких обробок: від традиційних ручних вишивок і пір'я до ультрасучасних дзеркальних тканин, часто комбінованих для створення мерехтливого ефекту.

Maison Margiela Couture весна-літо 2019

Потім Джон Гальяно представив моделі традиційного крою чоловічого одягу, які мали значно простіший вигляд. Однак Гальяно в контексті Maison Margiela – це незвичайна простота. Багато елементів одягу мігрували в несподівані місця, щоб створити абсолютно нові форми, "щоб створити нову реальність", як пояснює Гальяно.

Maison Margiela Couture весна-літо 2019

Завдяки "безстрашності ножиць кутюр'є" тренч перетворився в шорти, а частина оксамитової куртки перетворюється в чорну мереживну сукню, кишені піджаків – в еполети і манжети рукавів, а пояс класичних чоловічих брюк перетворився у піднятий виріз горловини піджака, футболка з написом "я люблю Нью-Йорк" стала спинкою піджака, плечі якого були прикрашені швом, який, зазвичай, кравці приховують під наступними шарами тканини, і рукави важкого зимового пальта були прищеплені до легкого піджака, застебнутого не на гудзики, а витонченими атласними стрічками, і які асоціюються зі світом "Небезпечних зв'язків" і нагадують про циклічну природу декадансу.

Переглянути всю колекцію Maison Margiela Couture весна-літо 2019.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.