До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень чоловічої моди в Парижі: Vetements, Dries Van Noten і Ami

Тиждень чоловічої моди в Парижі триває. Розповідаємо, що представили Vetements, Dries Van Noten і Ami у своїх колекціях сезону осінь-зима 2019/2020.

Ami

Александр Маттіуссі присвятив нову колекцію Парижу і спадщині французького чоловічого стилю. Дизайнер представив різнокольорові пальта, в'язані вироби і аксесуари, натхненні красою міської буржуазії.

Реклама

Кольори, за його словами, натхненні міськими садами і макарунами Ladurée, а щедрі пропорції наслідують одяг, запозичений з гардеробів бабусі і дідуся. Пальта були довгими і короткими, з широкими плечима і більш підтягнутими, зшитими в кремових, пляшкових, смарагдових, м'ятних і рожевих тонах.

Трикотажні вироби були повні великих піксельних квітів, а з-під рожевих і білих V-подібних горловин виднілися краватки. Силуети мали легкий і розслаблений вигляд, з широкими або укороченими брюками і куртками в "гусячу лапку", клітинку і ялинку.

Всю колекцію можна побачити тут.

Vetements

У колекціях Vetements мода часто транслюється через призму суспільства і політики. Демна Гвасалія назвав нову лінію "антисоціальною" і представив моделі, повні іронії. Хлопець в синіх джинсах і чорній водолазці: "вшанування Стіва Джобса". На топі було написано: "Попередження: те, що ви збираєтеся побачити, стривожить вас. Навіть шокує. У людства є темна сторона: цензори не дадуть вам її побачити, але ми дамо. Дивіться на свій страх і ризик".

Те, що відбувалося далі, здебільшого було схоже на групу людей, одягнених для бунту. У час коли щосуботи у Парижі дійсно відбуваються громадські заворушення, колекцію Гвасалія можна сприймати майже буквально. Принти, незамінний oversize, декілька брючних костюмів з грубими піджаками, черевики-шкарпетки, чорні флісові маски і балаклави, перевернуті символи анархії, перевернуті пуховики і футболки, впізнавані корпоративні логотипи, фальшивий знак Інтерполу – Vetements залишається брендом вірним вуличній культурі. "Я відчуваю, що це територія Vetements, і я хочу володіти нею", – підсумував дизайнер.

Всю колекцію можна переглянути тут.

Dries Van Noten

Нова колекція Dries Van Noten представила погляд дизайнера "на пошиття одягу для наступного покоління" і "крок назад від недбалого і спортивного одягу". Шоу почалося з ряду класичних образів: біла сорочка і краватка, костюм в смужку і темно-сіре пальто. Незабаром Ван Нотен представив моделі, посипані психоделічними візерунками – частий прийом у сезоні осінь-зима 2019/2020. Фіолетовий психоделічний костюм денді – апогей колекції.

Ван Нотен також показав нову форму костюма, що поєднує коротку куртку, чіткі плечі, високу і вузьку талію, широкі плісировані штани. Не менш зворушливий вигляд мали асиметричні стьобані куртки, що огортають тіло, як пухові та вовняні ковдри, і здалеку нагадують спідниці.

Всю колекцію можна переглянути тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.