До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Космічна подорож: колекція Fendi Couture весна-літо 2022

Галактичні науково-фантастичні декорації, які Кім Джонс спорудив для свого шоу в La Bourse, були на вигляд майже нереальними. Його кутюрні покази для Fendi завжди здаються польотом фантазії: вони створені для гострих відчуттів, насолоди й екстравагантності. Сидячи під чорною земною кулею і підвішеними фрагментами римських арок — дим і сяйво в повітрі — та спостерігаючи, як одна за іншою вечірні сукні ковзають його космічним кораблем, ви могли з таким же успіхом опинитися всередині фільму Marvel або дивитися його в кінотеатрі.

Fendi Couture

Це третій кутюрний показ Кіма Джонса в ролі креативного директора жіночої лінії Fendi й перший, який він представив офлайн. Цього сезону дизайнер як і раніше зачарований Римом, його величчю і красою. У пошуках натхнення Джонс звернувся до руїн давніх будівель, розкиданих у Вічному місті, та запропонував серію суконь, що, за його словами, ілюструють майстерність і техніку, які він не може показати в лінійці прет-а-порте. "У ньому так багато шарів. Це таке давнє місто, ми завжди думаємо про минуле, теперішнє і майбутнє. У колекції відчувається ідея різних часів і тієї самої духовної сторони Риму, яка стає майже небесною, майже космічною", — сказав Кім Джонс.

Реклама
Fendi Couture
Fendi Couture
Fendi Couture

Джонс зізнався, що перечитував "Дюну" й книжку Джорджа Лукаса "Зоряні війни" на Різдвяних святах. У його колекції він підійшов до теми sci-fi з особливою цікавістю, зосереджуючи всю увагу на одвічному діалозі між давнім і майбутнім. Віддзеркалюючи кілька тисячоліть модних ідей, Джонс змішав міські структури з футуристичними образами й прикрасив ними вечірній одяг. Репродукції статуй біля монументальної штаб-квартири Fendi Palazzo della Civiltà Italiana були намальовані вручну на оксамитових сукнях і накидці зі стриженої норки, відсилаючи до статуї зі стрічки "Прометей" або краєвидів з фільму "Планета мавп". Монастирський одяг — чорні ряси спереду, білі німфоподібні сукні ззаду — були на взір як одяг Магістеріуму в серіалі "Темні початки".

Fendi Couture
Fendi Couture
Fendi Couture

Зрештою стримані сукні поступилися місцем безлічі божественних образів, більшість з яких являли собою довгі сукні-колони, а також трохи коротші, серед яких, наприклад, — біла сукня-кейп, прикрашена античними статуями, або міні з папського пурпуру, прикрашене візерунками в стилі бароко, подібними до коринфських рельєфів. Було й кілька вільних суконь, зокрема приголомшлива темно-синя сукня з блискучою окантовкою, в якій з’'явилася Маріякарла Босконо, немов імператриця з далекої галактики.

Fendi Couture
Fendi Couture
Fendi Couture

Всю колекцію Fendi Couture весна-літо 2022 дивіться тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.