До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

IENKI IENKI створили куртку-парку для українських полярників

Бренд IENKI IENKI спільно з Національним антарктичним науковим центром України створили для співробітників науково-дослідної бази імені Вернадського новий сучасний верхній одяг — Antarctic Expedition Parka. Ця співпраця — частина нової програми бренду — "Advanced Research". Основна мета цього проєкту — вивчення й подальше використання новітніх технологій для виконання нестандартних завдань у складних та екстремальних погодних умовах.

Парка Antarctic Expedition призначена для того, щоб її власник почувався комфортно в найекстремальніших і найскладніших умовах у світі, як-от суворий клімат Антарктиди: у холодну пору року температура повітря тут знижується до -27 °C, що супроводжується частими хуртовинами та опадами. Зовнішня частина парки виготовлена з технічної тканини з поліефірного мікроволокна, яку створила італійська текстильна фабрика Majocchi спеціально для цього проєкту.

Реклама

Antarctic Expedition Parka має багатошаровий пуховий утеплювач, оброблений гідроскопічною речовиною, що гарантує його водонепроникність. Отже, парка має подвійний захист від води — не тільки зовні, а й усередині. Між внутрішнім і зовнішнім шарами парки вшито водонепроникну, вітрозахисну й повітропроникну мембрану.

Закарбувати результат співпраці між IENKI IENKI й Національним антарктичним науковим центром України запросили українського фотографа Сашу Маслова, який уже десять років живе й працює в Нью-Йорку і відомий своїми документальними фотопроєктами "Ветерани" та "Ukrainian Railroad Ladies", а також співпрацею з The New York Times, Esquire та багатьма іншими виданнями. Разом з командою бренду він створив фотопроєкт, героями якого стали моряки з криголама "Ноосфера" — судна, яке вперше доправить учасників експедиції до Антарктиди під українським прапором.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.