До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який вигляд має британський Vogue, над яким працювала герцогиня Сассекська

Вересневий номер 2019 року британський Vogue назвав Forces for Change ("Сили для змін"). У ньому команда розповіла про сильних жінок – від активісток до художниць, прем'єр-міністрів і учасниць кампанії з боротьби зі зміною клімату.

Обкладинка британського Vogue, вересень 2019

Фотографом обкладинки виступив Пітер Ліндберг. На ній зображені 15 жінок: політики, спортсменки, діячі мистецтва, які вплинули на сучасний світ. Герцогиня Сассекська стала запрошеним редактором нового номера британського видання, над яким працювала з головним редактором Vogue British, Едвардом Еннінфулом.

Реклама
Пітер Ліндберг і Грета Тунберг

Еннінфул розповів: "Як ви побачите в цьому журналі, герцогиня готова поринути у складніші царини, чи то розширення прав і можливостей жінок, психічне здоров'я, раса, чи привілеї. З самого початку ми говорили про обкладинку – буде вона на ній чи ні. Зрештою, Меган відчула, що це буде дещо "хвастощами" в контексті конкретного проекту. Замість цього їй хотілося зосередитися на жінках, якими вона захоплюється".

Пітер Ліндберг знімає прем'єр-міністра Нової Зеландії, Джасінду Ардерн, по відеозв'язку

Так, у "склад" обкладинки увійшли: прем'єр-міністр Нової Зеландії, Джасінда Ардерн; дівчинка-підліток, що займається кліматичним активізмом, Грета Тунберг (у свої 16 років вона одна з наймолодших зірок журналу в історії); активістка і акторка Джейн Фонда, яка в 81 рік є найстаршою жінкою на обкладинці Vogue; представниця ЛГБТ-спільноти, акторка і продюсер Лаверна Кокс, яка стала першою транс-людиною на обкладинці Vogue British.

Пітер Ліндберг і Адвоа Абоа

Також на обкладинці є модель і активістка, що займається питаннями психічного здоров'я, Адвоа Абоа; колись біженка, а сьогодні популярна модель, Адут Акеч; боксер Рамла Алі; письменниця і активістка Шинейд Берк; акторка і активістка Джемма Чан; захисниця прав жінок, акторка і продюсер Сальма Гаєк; акторка і солістка Королівського балету, Франческа Гейворд; бодіпозитив-активістка і акторка Джаміла Джаміль; письменниця Чімаманда Нґозі Адічі; акторка і активістка Яра Шахіді; і Крісті Тарлінгтон, захисник материнства і модель.

16-е місце на обкладинці – срібне дзеркало. Його мета – продемонструвати, що це місце для кожного з читачів, який відкриє цей номер і зрозуміє, що він теж може щось змінити в цьому світі.

Пітер Ліндберг знімає боксера Рамлу Алі

Що стосується наповнення номера, то випуск став свого роду віддзеркаленням розуміння світу герцогині, про що вона детально розповідає в листі запрошеного редактора. Сама ж Маркл зробила інтерв'ю з колишньою першою леді США, Мішель Обамою. А її чоловік герцог Сассекський – з відомим етологом і послом миру ООН, Джейн Гудолл.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.