До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Balenciaga представить кутюрну колекцію для чоловіків

Через 52 роки після останнього кутюрного показу модний Дім, заснований 1917 року, повертається до свого коріння під керівництвом Демни Гвасалії.

Крістобаль Баленсіага в ательє

Грузинський дизайнер, засновник Vetements і креативний директор Balenciaga з 2015 року, потрапив на шпальти газет ще в січні, коли оголосив, що Balenciaga відкриє салон високої моди в липні. Коли влітку пандемія поставила хрест на звичних показах, Balenciaga відклали дебют до січня 2021 року, а тепер, в інтерв’ю WWD, Гвасалія каже, що колекція буде представлена ​​в липні 2021 року і стане щорічною подією модного Дому.

Реклама
Vogue, 1950

Проте найважливішим для легіонів шанувальників чоловічого одягу Гвасалії стало його запевнення в тому, що Balenciaga вироблятиме кутюрний одяг для чоловіків. "Я думаю, що чоловіки дійшли до того, що вони теж хочуть носити одяг від кутюр, і я знаю, що в нас є клієнти, яким це сподобається, — сказав Гвасалія. — Я хочу дещо стерти гендерну ідентифікацію, яка полягає в тому, що мода призначена тільки для жінок або тільки для жінок старшого віку, які мають гроші, щоб собі це дозволити".

Образ із літнього показу кутюрного одягу Balenciaga 1963 року в Парижі

Фактично, Гвасалія потрапляє на галасливий, якщо не сказати — багатолюдний ринок. У Dior Men Кім Джонс зробив кутюрну спадщину Дому наріжним каменем кожної колекції, зокрема, останніх трьох: співпраця із Шоном Стуссі; лінійка, присвячена Джуді Блейм, і колаборація з художником Амоако Боафо. Під час свого перебування в Givenchy Клер Вейт Келлер також наголошувала на потребі створення незвичного одягу для чоловіків. У Maison Margiela Джон Гальяно неабиякою мірою перейшов на гендерно-флюїдний дизайн, демонструючи його моделі на чоловічих, жіночих і небінарних моделях.

Відтоді як дизайнер очолив Balenciaga, він прагнув увічнити неймовірне ноу-хау й спадщину Дому, шукаючи натхнення у їхніх архівах. Переконливий приклад: сукні, що закривають показ осінь-зима 2017/2018, натхнені кутюрними моделями Balenciaga 1950-х.

Крістобаль Баленсіага в ательє

"Висока мода — це сама основа цього Дому, тому мій творчий і далекоглядний обов’язок — повернути її назад. Для мене мода — це незвіданий спосіб творчої свободи й платформа для інновацій. Вона не тільки пропонує інший спектр можливостей для шиття, а також повертає сучасне бачення Balenciaga до джерел", — підкреслює Демна Гвасалія. Balenciaga створить спеціальну команду і майстерню. Крім того, буде відтворено історичні салони високої моди, розміщені на Avenue George V.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.