До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Action: Sustainable Fashion – усвідомлений підхід в колекціях ARTEMKLIMCHUK

Ukrainian Fashion Week за підтримки Українського культурного фонду презентує шосту історію Action: Sustainable Fashion – ARTEMKLIMCHUK.

Оксюморон "менше – це насправді більше" вже не є парадоксальним. Сьогодні нова розкіш – відсутність зайвого, можливість уповільнення всіх сфер життя та свобода розпоряджатися власним часом. Уповільнення є поштовхом для вивчення. Для героя нашої історії − це вивчення та збереження українських традицій, а головне, відновлення їх шляхом сучасного дизайну. Цей усвідомлений підхід дає можливість створювати унікальний продукт, що не підвладний часу.

Реклама

Дизайнер Артем Климчук створює моду, яка має значення. У колекціях бренду ARTEMKLIMCHUK кутюрні ручні техніки переплітаються з традиційними національними мотивами, що створює особливий позачасовий продукт.

Колекція ARTEMKLIMCHUK SOIR

ARTEMKLIMCHUK було засновано 2015 року. Свідомий підхід до моди став одним із найважливіших принципів, на яких будується бренд. Завдання, що ставить перед собою команда – створювати одяг у невеликій кількості, зосередившись на його ексклюзивності та якості. Все, що робить Артем Климчук, народжується в атмосфері глибокої поваги до майстерності і ручної роботи. При виборі тканин Артем часто працює зі стоками найвищого класу. Такий підхід має свої особливості, часто вироби зʼявляються в одному екземплярі, оскільки робота зі стоками не дає можливості дозамовити тканини.

Дизайнер не боїться працювати з тканинами, що мають дефекти, сприймаючи це не як недолік, а як виклик дизайнерській майстерності та як певну "унікальність". Браковані ділянки матеріалу не опиняються на смітнику − їх декорують вишивкою та аплікаціями, що дає змогу скоротити кількість текстильних відходів.

ARTEMKLIMCHUK весна-літо 2020

У створенні невеликих лімітованих партій одягу майстри бренду використовують також матеріали українського виробництва у поєднанні зі стоковими тканинами європейських виробників. ARTEMKLIMCHUK спеціалізується і на жіночому, і на чоловічому одязі, приділяючи особливу увагу деталям. Впізнаваний код колекцій бренду – акцент на традиційній вишивці, аплікації та ручних в’язальних техніках. ARTEMKLIMCHUK має обмежений сток, але клієнти бренду можуть замовити індивідуальне пошиття, яке передбачає раціональний підхід до ресурсів. Збереження традицій, дизайн, що буде актуальним через десятки років, створення речей, які можна передати у спадок – головні цінності бренду ARTEMKLIMCHUK.

Над проєктом Action: Sustainable Fashion працюють:

Дар'я Марусик, керівниця проєкту

Володимир Нечипорук, продюсер проєкту

Олександра Дімітрієвіч, арт-директорка проєкту

Таїсія Короткова, графічна дизайнерка проєкту

Едіє Дербішева, продюсерка знімальної групи

Тім Меір, оператор/режисер монтажу

Валерій Ведута, фотограф

Катерина Федичина, Оксана Шубіна та Катерина Будусова, комунікаційний відділ

Ірина Чиркова, літературна редакторка

Олена Сорока, Надія Невмержицька, Валентина Курченко, адміністративний відділ

Міра Марчук, асистенка проєкту

У роботі над проєктом використані архивы ARTEMKLIMCHUK

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.