До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 речей, які стали модними завдяки Алессандро Мікеле

25 листопада італійський модельєр і креативний директор Gucci, відомий своїм сюрреалістичним поглядом на моду, святкує 49-й день народження. З нагоди цього vogue.ua зібрав 5 культових речей модного Дому, які стали популярними завдяки Алессандро Мікеле.

Мюлі Gucci Princetown
Gucci, весна-літо 2016

У своїй дебютній колекції для Gucci Мікеле переосмислив культові лофери Horsebit. Оновлені хутряні мюлі тоді стали особливим символом нової ери Дому, а для самого модельєра слугували провідником до списку найяскравіших дизайнерів сучасності. Хоч нині ажіотаж навколо цієї моделі вщух, їх як і раніше високо цінують не тільки шанувальники творчості Алессандро, а й увесь світ моди.

Реклама
Сумка Jackie 1961
Gucci, осінь-зима 2020/2021

Свою історію аксесуар, який здобув особливе визнання завдяки Жаклін Кеннеді, почав наприкінці 1950-х під назвою Fifties Constance. У колекції осінь-зима 2020/2021 Алессандро Мікеле представив оновлену лінійку сумок, які дістали й нову назву — Jackie 1961. Крім уже улюбленої для багатьох ретроверсії з монограмою й червоно-зеленими смугами, асортимент Дому поповнили варіанти трьох розмірів у ніжно-рожевих і світло-блакитних відтінках. Також аксесуар дістав статус унісекс: на подіумі із сумкою Jackie 1961 ходили як жінки, так і чоловіки.

Бомбер Gucci Dapper Dan
Gucci, Resort 2018

У 1980-х Dapper Dan активно запозичували елементи люксу для свого бренду, створюючи одяг з логотипами Fendi, Louis Vuitton і, звісно, Gucci. Після низки позовів, бренд припинив своє існування, адже на використання логотипів не мав жодного права. У круїзній колекції 2018 року Алессандро Мікеле відтворює бомбер, що відсилає до витворів Dapper Dan, а незабаром після цього відкриває люксовий бутик Gucci by Dapper Dan, де була представлена ​​колекція ексклюзивної колаборації, що викликала надзвичайний ажіотаж серед покупців.

Ремінь Double G

Однією з найпродаваніших позицій Gucci як і раніше вважається ремінь з подвійним логотипом. Універсальність цієї речі засвідчена часом, адже через роки вона залишається такою ж популярною, як і в день запуску.

Сумка Gucci Diana
Gucci, осінь-зима 2021/2022

Gucci Diana з бамбуковою ручкою — ще один оновлений аксесуар, що викликав неабияку цікавість модної публіки. Bamboo bag з’явилася в італійському модному Домі в 1947 році, незабаром після завершення війни. У 90-х сумка стала улюбленим аксесуаром Принцеси Діани, яка з нею часто потрапляла в об’єктиви фотокамер. В осінньо-зимовій колекції 2021/2022 Алессандро Мікеле показав оновлений тоут, що дістав назву Gucci Diana. Нова модель з’явилася в трьох розмірах і семи відтінках, а на шкіряному ремінці, яким перев’язані основи бамбукових ручок, можна вигравіювати ініціали.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.