До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 головні тренди Тижня моди в Лондоні весна-літо 2021

Поки Лондон знову стоїть на порозі нового локдауну, креативна індустрія цього міста працює без будь-яких творчих обмежень. Попри зменшення бюджетів, Тиждень моди в Лондоні продемонстрував, що талантів і творчих ідей не бракує як з боку великих і відомих брендів, так і молоді. Розповідаємо про ключові тенденції сезону весна-літо 2021, які окреслилися тут.

Victoria Beckham весна-літо 2021
Бралети

Хто показав: Maximilian Davis, Molly Goddard, Emilia Wickstead

Реклама
Emilia Wickstead, Fashion East, Molly Goddard

Максиміліан Девіс — дизайнер з Манчестера, ім’я якого потрібно запам’ятати вже зараз. Виходець із Fashion East дебютував під час сезону весна-літо 2021 і показав, що модна індустрія вже готова до змін: "Нині люди стали більш відкриті, ніж будь-коли, до розмов про проблеми расизму в сучасному світі. Цією колекцією я започатковую таку важливу для мене розмову. Я хочу показати, що темношкірим людям теж є, що сказати". Також цією колекцією, у якій глибокі вирізи поєднуються з вишуканим кроєм, дизайнер говорить про сексуальну свободу й владу жінок над власним тілом.

Сімдесяті vs. Нульові

Хто показав: Victoria Beckham, Charlotte Knowles, Richard Malone

Victoria Beckham, Charlotte Knowles, Richard Malone

Вікторія Бекхем цього сезону посіла перше місце в популяризації естетики 1970-х, а її нову весняно-літню колекцію можна легко уявити в шафі зірки Studio 54 Б’янки Джаггер. Головною річчю колекції стали ультрадовгі штани-кльоші, які водночас подібні до моделей 2000-х. "Можу сказати без перебільшення, що я спокійно вдягну будь-яку річ із цієї колекції й почуватимуся в ній комфортно, — розповідає Вікторія Бекхем. — А це не завжди трапляється з подіумним одягом". Намагалися віднайти взаємозв’язок між цими двома декадами й інші бренди — у Charlotte Knowles і Richard Malone це вийшло найцікавіше.

Шляхетне сяяння

Хто показав: Nensi Dojaka, Supriya Lele, Sharon Wauchob

Sharon Wauchob, Fashion East, Suprya Lele

Якщо потрібно вирізнити тільки один тренд з Тижня моди в Лондоні — ним точно стане одяг зі шляхетним сатиновим сяянням, який буде доречним і на відпочинку, і на вечірці, і для спокушання водночас. "За останні пів року я втомилася від джогерів і трикотажу — мені хочеться знову відчути власну сексуальність і впевненість у собі, — розповідає Супрія Леле. — Коли після карантину наша команда повернулася в студію, то всі були вдягнені максимально комфортно, але з кожним днем одягалися все цікавіше й навіть святковіше. І почувалися прекрасно".

Сучасна історія

Хто показав: Simone Rocha, Erdem, Emilia Wickstead

Emilia Wickstead, Simone Rocha й Erdem

Величезні плечі й коміри епохи Регентства, розкішна вишивка, традиційний рослинний візерунок — британські дизайнери вже кілька сезонів поспіль звертаються до історичної спадщини, яка через нестабільність останніх місяців слугує справжнім опертям і фундаментом для молодих талантів. Також образи історичних героїв, що пережили складні часи й вистояли, вселяють надію і в наше безпечне майбутнє. Наприклад, на колекцію Erdem весна-літо 2021 дизайнера надихнула книга Сьюзен Зонтаґ "Коханка вулкана", події якої розгортаються за часів потрясіння й невизначеності.

Текст: Julia Hobbs

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.