До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Digital-обкладинки: спецпроект Vogue UA x 1 Granary

Листопадовий номер Vogue UA вийшов з трьома digital-обкладинками, на яких модель Стелла Лючія приміряє одяг молодих британських дизайнерів: Peter Movrin, Carmen Channers і Matt Dyer. Їх об'єднує 1 Granary, онлайн-платформа українки Ольги Курищук, яка підтримує творчість Пітера, Кармен і Метта. У спецпроекті Vogue UA х 1 Granary ми розповідаємо про цих початківців-дизайнерів та ініціативу Ольги Курищук.

Peter Movrin

<b>Peter Movrin</b>

Реклама

Пітер Моврін народився в маленькому словенському містечку Кочев'є, навчався в Люблінському університеті і вже тоді зробив сценічний костюм для Леді Ґаґи і костюми для фільму "Голодні ігри" Гері Росса. Потім вступив на магістратуру в лондонський коледж Central Saint Martins, де під свій патронат його взяла професор Луїз Вілсон, без якої світ не дізнався б про Александра Макквіна, Фібі Файло, Крістофера Кейна, Стеллі Маккартні та багатьох інших британських дизайнерів. Кар'єру в індустрії Пітер почав зі стажування в Ports 1961 2015 року, а сьогодні він займає посаду асистента дизайнера в Alexander McQueen і, окрім цього, розвиває власний однойменний бренд, відомий завдяки унісекс дизайну і масивним силуетам.

Найкращий і найгірший тренд за останні 5 років: найкращий – зручний елегантний одяг. Найгірший – майже кожен бренд випускає свою версію шльопанців Adidas Adilette з власним логотипом на них.

Річ, яку ти носив, і тепер тобі за це соромно: гавайська сорочка.

Що колись було "трешем", а зараз вважається класним: у Словенії завжди було багато "трешевого" одягу, але вона стала трендовою завдяки Vetements.

Твої найкраща і найгірша покупки: найкраща нейлонова сумка і светр з кашеміру. Найгірша мокасіни з неправильними пропорціями.

Який комплімент тебе може засмутити: коли я вперше зустрічаюся з людьми, вони майже завжди запитують, чим я займаюся. Коли відповідаю, що дизайнер, вони, зазвичай, говорять, як це цікаво, але завжди перепитують: "Так чим ти займаєшся насправді? Чим заробляєш на життя?".

Найкращий вид сиру: козячий сир з хорватського острова Крк.

Яку річ ти міг би носити все життя: кашемірові светри.

Чай чи кава: кава.

Як би ти назвав свій човен: Majda.

Що нарешті "підірве" інтернет: новини про нове призначення Фібі Файло.

Наймодніший вигаданий персонаж: Малятко Мю в її маленькому червоному платті.

Яку знаменитість ти оцінюєш на 10 з 10: Луїз Вілсон, Жозефіну Бейкер, Ванду Тосканіні Горовіц, Шарлотту Ремплінг, Лінду Євангелісту, Мозу бінт Насер аль-Міснед, Міуччу Прада, Матильду Уілінк, Рем Колхас, Джона Малковича.

Через 50 років люди ностальгуватимуть за: приємним літнім вітром.

Справжня магія в реальному світі це: пляшка Aedes de Venustas, парфуми Iris.

Carmen Channers

<b>Carmen Channers</b>

Кармен Чаннерс називає себе мультидисциплінарним дизайнером та ілюстратором. Вона росла в Куала-Лумпурі, Гонконгу, а підлітком потрапила в Лондон і коледж Central Saint Martins. Свою першу fashion-роботу Кармен отримала в ролі асистента арт-директора Lanvin, цю ж посаду вона пізніше зайняла у Burberry, а сьогодні Кармен співпрацює з 1 Granary і продовжує працювати над власним брендом.

Найкращий і найгірший тренд за останні 5 років: найкращийCrocs. Найгірший – Crocs.

Річ, яку ти носила, і тепер тобі за це соромно: випускна сукня, яку я зробила з яскравих пластикових шариків для манежу. Дуже смішна.

Що колись було "трешем", а зараз вважається класним: іноді щось здається "трешем", а "треш" має класний вигляд, хіба ні?

Твої найкраща і найгірша покупки: найкраща моє навчання. Найгірша дві величезних рожевих сукні для подружок нареченої, які мені довелося тягнути з Відня до Лондона.

Який комплімент тебе може засмутити:"Класні крокси".

Найкращий вид сиру: камамбер.

Яку річ ти могла би носити все життя: футболки.

Чай чи кава: кава.

Як би ти назвала свій човен: Lil Yachty

Що нарешті "підірве" інтернет: він підірве себе сам.

Наймодніший вигаданий персонаж: Фей в "Чунгкінгському експресі" і Максін в "Бути Джоном Малковичем".

Яку знаменитість ти оцінюєш на 10 з 10: The Siddiquis.

Через 50 років люди будуть ностальгувати за: повільним темпом життя.

Справжня магія в реальному світі це: інформатика, уява.

Matt Dyer

<b>Matt Dyer</b>

До того, як вступити в Central Saint Martins, дизайнер Метт Даєр з Йоркшира працював на м'ясокомбінаті. Як наслідок, в його колекціях часто можна зустріти сорочки поло і футболки, які імітують ефект вакуумного пакета. Для Метта найважливіша частина одягу – виворіт. На його думку, саме це впливає на форму, зовнішній вигляд і сприйняття одягу, робить його впізнаваним, але з іншого боку абсолютно новим. Даєр кілька сезонів пропрацював у Vetements.

Найкращий і найгірший тренд за останні 5 років: найкращий етична мода. Найгірший перманентний макіяж.

Річ, яку ти носив, і тепер тобі за це соромно: моя випускна мантія.

Що колись було "трешем", а зараз вважається класним: лінії від засмаги.

Твої найкраща і найгірша покупки: мій телефон – це дар і прокляття водночас.

Який комплімент тебе може засмутити: "Ну, мені дуже подобається колір..."

Найкращий вид сиру: чеддер.

Яку річ ти міг би носити все життя: мої сережки.

Чай чи кава: чай.

Як би ти назвав свій човен: Siri

Що нарешті "підірве" інтернет: найімовірніше, він підірве себе сам.

Наймодніший вигаданий персонаж: Керрі Бредшоу.

Яку знаменитість ти оцінюєш на 10 з 10: Меріл Стріп.

Через 50 років люди будуть ностальгувати за: Садам.

Справжня магія в реальному світі це: бути в кінотеатрі одному.

Ольга Курищук
Ольга Курищук

Ольга Курищук – українка, яка входить в список 500 найвпливовіших людей в світі моди за версією BoF. Засновниця і головний редактор журналу 1 Granary створила глобальну мережу для підтримки молодих дизайнерів, яка об'єднує, просуває і навчає нові таланти з чотирьох найвідоміших університетів моди: Лондонського університету мистецтв, Королівського коледжу мистецтв у Лондоні, університету Parsons в Нью-Йорку і Королівської академії витончених мистецтв в Антверпені.

З моменту заснування 2012 року, 1 Granary перетворився зі студентського самвидаву в міжнародний журнал, який охоплює 650 сторінок контенту і заснував шоурум, в якому щороку представляють понад 60 дизайнерів. А 2017 року 1 Granary запустив свою глобальну ініціативу з претензійною назвою VOID (з англ. "порожнеча"). Метою проекту є допомога молодим дизайнерам розвивати свою візуальну ідентичність і вибудовувати тривалі відносини з різноманітними професіоналами в індустрії. "Спочатку всі думали, що ім'я походить від усіх "пустот" в галузі, але насправді все навпаки. Ми хочемо створити простір, в який можуть увійти люди; простір, де вони можуть відчувати себе в безпеці, де вони можуть отримати підтримку і допомогу", розповідає Ольга.

Річ, яку ти могла б носити все життя: джинси.

Чай чи кава: чай.

Наймодніший вигаданий персонаж: не можу обрати між Даґні Таггарт з книги "Атлант розправив плечі" і Кетрін Беннінг з фільму "Афера Томаса Крауна".

Яку знаменитість ти оціниш на 10 з 10: Мішель Обаму.

Через 50 років люди ностальгуватимуть за: холодною погодою.

Справжня магія в реальному світі це: діти.

_

Текст: Марина Шулікіна

Над обкладинками працювали:

Стиль: Julia Pelipas

Асистенти фотографа: Niklas Bergstrand, Correntin Thevenet

Асистент стиліста: Oumeih Benaicha

Зачіска: Pawel Solis @Artlist

Макіяж: Helene Vasnier @Artlist

Сет-дизайн: Agnes Leclair

Продакшн: Western Promises

Модель: Stella Lucia @VIVA

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.