До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

TLC, Керолін Бессетт-Кеннеді та Дуа Ліпа: бандана з 1990-2000-х — знову головний аксесуар літа

Ностальгія знаменитостей за минулим пропонує практичне стильне рішення для 2020 року. Розповідаємо, як носити бандану тепер.

По-перше, зізнаюся. Я дійсно думала, що іронічне повернення бандани з 1990-2000-х ми вже побачили у 2019 році, коли навіть найзапекліші Instagram-інфлюенсери втомилися від домінування вінтажного стилю. Але аксесуар і далі з’являвся на подіумах осінньо-літнього сезону 20/21 і часто здавався недоречним: ніби дизайнери навмисне приваблюють одержиму ностальгією молоду аудиторію його luxury-версією.

Хейли Бибер в белом топе, белой юбке и банданеГейлі Бібер під час Тижня моди в Нью-Йорку, вересень 2016

З мільйонами міленіалів, що насолоджуються колишньою попкультурою через такі акаунти, як @ 90s.era, @ 90sanxiety і @ 90ssclassy, ​​від яких віє духом останніх днів аналогової ери, наша колективна оцінка ностальгічної моди стрімко зростає. Брітні Спірс у Токіо в 1999-му, Дженніфер Еністон і Бред Пітт у Малібу в тому ж році або шопінг Керолін Бессетт-Кеннеді в Бостоні в 1996-му — яскраві приклади для "гардеробного" натхнення. Але найчастіше це не про одяг, а про наївність самих сценаріїв, у які ми закохані.

Реклама
Джон Фіцджеральд Кеннеді-молодший і Керолін Бессетт-Кеннеді в Бостоні, 1996

Повернення тієї чи іншої речі в hot-list — рушійна сила, що впливає на основні настрої в моді, коли справа доходить до того, як ми вдягаємося сьогодні. Але повернення улюбленого підліткового аксесуара в минулому році під керівництвом Instagram було дещо вимушеним. Можливо, завдяки фестивалю Coachella.

Тіонн "T-Boz" Воткінс, Ліза "Left Eye" Лопес і Розонда "Chilli" Томас, Велика Британія, 1992

А потім настав 2020-й.

Всупереч усім порадам експертів, ми все-таки потягнулися за ножицями, щоб відрізати чубчик, перетримали фарбу для волосся, захопившись новим серіалом, і змирилися з наслідками нічних перекусів під час перегляду улюбленого шоу на YouTube. Раптово бандана нульових з модної "Instagram-потреби" перетворилася на досить непогану ідею для походу в продуктову крамницю (вдосконалила Дуа Ліпа) або швидкого укладання волосся перед Zoom-конференцією.

Коли настали й пройшли вихідні Coachella, зізнаюся, я відчула спустошення через брак у нашій діджитал-моді іронічного стилю 2000-х. Але поки публічні збори, безумовно, під забороною, аксесуари Мері-Кейт Олсен, TLC і Керолін Бессетт-Кеннеді, що вже стали класикою, — ні. Нині не час шкодувати про те, що ви могли нашкодити своєму волоссю під час карантину, — це саме час, щоб випробувати на собі улюблений атрибут Крістіни Агілери.

Кристина Агилера в банданеКрістіна Агілера, 2000-ні

Шановне ностальгічне повернення бандани, ми шкодуємо, що дали вам мало часу у 2019-му, але ми просто раді, що тепер ви тут, коли ми найбільше цього потребуємо.

Текст: Julia Hobbs

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.