
Що таке паляниця: відповідь і рецепт із 4 інгредієнтів від Клопотенка
Слово "паляниця" майже перетворилося на мем. Отже, паляниця – це круглий хліб (а не полуниця, як помилково вважають окупанти). Ось рецепт швидкого та простого хліба, яким український шеф Євген Клопотенко ділиться у своєму блозі в інстаграмі.
"Паляниця. Рецепт для тих, хто може вимовити назву хліба правильно. Тобто, лише для українців, – пише Клопотенко. – Паляниця є нашим сильним комфортом, способом для визначення ворога і моральним знущанням з нього. Плюс ви пишете, що хочете хліба, але в магазинах його зараз немає і потрібен рецепт. Тому у всіх сенсах мій обов’язок – написати українцям, як готувати паляницю".
Борошно – 500 г;
Будь-який кисломолочний продукт або вода – 400 г;
Сіль – 1 ч. л;
Сода – 1 ч. л.
Насипати в миску борошно, сіль і соду. Добре розмішати, щоб сода розійшлася по всьому борошні. Залити кисломолочним продуктом. Якщо немає, то беріть воду + оцет, щоб погасити соду. Суміш просто перемішуєте, доки борошно просочиться рідиною, треба 1–2 хвилини.
Викладіть масу на посипаний борошном стіл і зробіть плаский чотирикутник, відтак складіть його конвертиком і заокругліть. Заміс закінчено.
Взяти деко з пергаментом, змастити олією. Пекти 40–45 хвилин за 200 °C.
Ще в розділі FOOD
Популярне

Говорити як гуцул: кілька слів та зворотів, які збагатять вашу українську

Що таке рукав'янка, або як виглядають найгарніші вишиванки

Як правильно говорити українською: позбуваємося росіянізмів

Дружина бійця «Азову» — про зустріч із Папою Римським та напружену ситуацію на «Азовсталі»

22 архівні фото Шер, які розкривають її стиль

Буковинський кептар і гуцульський сердак: все про костюми Kalush orchestra на «Євробаченні – 2022»

Історія однієї речі: куртка-косуха

Щоденник пам’яті: весілля принца Гаррі й Меган Маркл у деталях

Kalush Orchestra закликали світ врятувати захисників Маріуполя та Азовсталі

Портрет нації: як жили на Закарпатті 100 років тому

Історія червоної сукні Valentino

Етель Ліліан Войнич – авторка найдосконалішого перекладу «Заповіту» Шевченка
Не слідуйте за модою
- відчувайте її
Дякуємо!
На вказану вами адресу було відправлено листа.
Підтвердіть, будь ласка, свою підписку.