До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Де зупинитися в Маямі: готель The Ritz-Carlton Bal Harbour

Сучасне мистецтво, преміальний шопінг і океан – складові ідеального відпочинку в готелі The Ritz-Carlton Bal Harbour.

18-поверхова висотка The Ritz-Carlton Bal Harbour – перший будинок на набережній Маямі-Біч

– Як "немає бронювання"? – з сильним від хвилювання акцентом уточнюю я і починаю панікувати, поки адміністратор за стійкою ресепшен, що виблискує мармуром навіть в напівтемряві, ніяк не може знайти мого прізвища в системі.

Реклама

Виявляється, готелів The Ritz-Carlton в Маямі, штат Флорида, два. Перший, до якого я дісталась, The Ritz-Carlton, South Beach, розташований на Лінкольн-роад, 1. Він відомий своєю архітектурою: будівлю, що схожа на білосніжний тихоокеанський лайнер, побудував 1953 року Моріс Лапідус, легендарний архітектор родом з Одеси, який в 50-і роки минулого століття (період розквіту і активної забудови Маямі) спершу спроектував центральну Лінкольн-роад, а потім почав зводити на ній найрозкішніші готелі, створюючи новий стиль в архітектурі – MiMa (Miami Modern architecture). Другий, The Ritz-Carlton Bal Harbour, – всього в 30 хвилинах їзди від свого старшого брата, – і мене це не може не радувати, адже президентський сьют заброньовано на моє ім'я саме там, в найпрестижнішому районі Маямі Бал-Харбор, на останньому, 18-м поверсі останньої висотки по Коллінз-авеню.

Або першої – на Маямі-Біч, якщо дивитися зі сторони затоки Біскейн. З вікна президентського сьюта – вид, водночас, і на океан, і на затоку: назва Bal якраз і зявилась в результаті злиття слів bay (затока) і Atlantic (Атлантика). В інтер'єрі сьюта все дорого-багато: червоне дерево, шкіра, мармур, предмети сучасного мистецтва. Площа величезна – 260 кв. м: можна кататись на роликах, якщо на вулиці дуже жарко. Головна фішка – ванна навпроти панорамного вікна, де з келихом вина (в барі президентського сьюта 46 колекційних пляшок) приємно розслабитися після дня на пляжі, забігу по виставках або шопінгу в Bal Harbour Shops.

Все правильно: унікальне місце в місті Бал-Харбор придумали для відпочинку та великих інвестицій. У відпочинку тут знають толк: окрім басейну (без нього в Маямі нікуди) і тропічного саду з гарячими ваннами, в The Ritz-Carlton Bal Harbour є власний піщаний пляж і вихід до океану. Це означає, що ні нудисти (найвідоміший нудистський пляж в парку Хауловер), ні серфінгісти (вони облюбували South Pointe Park) не стануть загороджувати вам сонце. The Ritz-Carlton Bal Harbour відкрили після реконструкції на місці готелю One Bal Harbour Resort 2014 року, в 2018-ому – оновили лобі готелю, в якому, як і раніше, представлена ​​колекція творів сучасного мистецтва на суму 3,5 млн доларів. Перед будівлею готелю височіє 11-метрова бронзова статуя каліфорнійського скульптора Гая Ділла, роботи якого зберігаються в MоMA і Музеї Соломона Гуггенхайма. У лобі – картина художника Еда Мозеса, твори якого виставляють у багатьох американських музеях від Каліфорнії до Массачусетса, включно з Музеєм Уітні в Нью-Йорку. А на пляжі Bal Harbour кожні чотири місяці змінюють експозицію: до 1 липня відкрито виставку американського фотографа Уайатта Галлері, роботи якого публікували в The New York Times і Esquire.

В готелі представлена колекція творів сучасного мистецтва на суму 3,5 млн доларів

Мистецтво тут поважають. Раз на рік на початку грудня Маямі стає світовим центром сучасного мистецтва і дизайну: на Art Basel Miami, найбільший ярмарок сучасного мистецтва (і, без сумніву, найвеселіший), з'їжджаються змениті художники, колекціонери, арт-дилери та голлівудські зірки, а сотні виставкових майданчиків міста готуються до підписання багатомільйонних угод. Прийнято скуповувати роботи молодих художників і чекати, коли вони виростуть в ціні. Після завершення Art Basel у багатьох галереях Маямі продовжують працювати виставки-сателіти, відвідати їх безкоштовно можна з картою Museum Access, яку видають гостям готелю в рамках арт-програми Unscripted Bal Harbour.

Інвестувати тут прийнято не тільки в мистецтво, а й в моду. У Бал-Харборі розташований найприбутковіший в США шопінг-мол, не побувати в якому – означає не зрозуміти суть Американської Рів'єри.

11-метрова бронзова статуя каліфорнійського скульптора Гая Ділла перед будівлею готелю уособлює любов до моря і сонця

Не побачити віллу Джанні Версаче на Оушен Драйв – означає не зрозуміти суть американського ар-деко. Не спробувати встати тут на серф – означає не зрозуміти суть Атлантики. Не повеселитися на Gay Pride Parade (2-8 квітня) – означає не зрозуміти суть американської толерантності. Не спробувати коктейлі в барі Deuce – означає не зрозуміти, за що так любив Маямі Френк Сінатра. Стільки справ. Я знову починаю панікувати.

Текст: Поліна Митлошук

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.