До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дубай – місце зустрічі минулого і майбутнього

Дубай – це місто хмарочосів і піску, спеки та нафти, розкоші і швидкості, широких проспектів і дорогих коней, прихованих в металі. Тут нотки сандалу переплітаються з запахом розпеченого асфальту і солоним повітрям, яке мчить з боку Перської затоки. Місто часто називають центром всього най – в Дубаї найшвидші машини і наймасштабніший штучно створений сад квітів, найрозкішніші торгові центри і найбільший критий гірськолижний курорт. Список можна перераховувати ще дуже довго.

Де жити в Дубаї

Ще Дубай знаменитий своїми готелями, багато з яких також називають най-най з тією чи іншою характеристикою. Один з таких – FIVE Palm Jumeirah Dubai. Він розміщений на березі біля основи найвідомішого у світі штучно створеного острова – Пальма.

Реклама

FIVE Palm Jumeirah Dubai – це модне місце, де можна чудово провести час зі своєю другою половинкою або в діловій поїздці. Готель поєднує в собі сучасний дизайн і східний дух. Вже на вході гостей зустрічає арт-об'єкт, що імітує сітку ДНК, яка поміщена в скляний куб. Він є одночасно і холом, і сполучним коридором між двома корпусами готелю. З холу в цей же час відкривається вид на дзеркальну доріжку з 60-метрового басейну, яка впадає в горизонт.

FIVE Palm Jumeirah Dubai з перших кроків пробуджує бажання довіритися йому і насолоджуватися всім, що він може запропонувати. А запропонувати він готовий багато. Затишні номери, тераси з видом на хмарочоси з затокою, пентгауси з власними басейнами на терасах і апартаменти з усіма послугами, які може надати 5-зірковий готель. Сніданки, обіди і вечері в готелі зможуть задовольнити будь-які переваги. Також тут готують чудову каву і марокканський чай.

У готелі є Maiden Shanghai із сучасною китайською кухнею і Quattro Passi з класичною італійською кухнею. Rooftop-бар The Penthouse з смачними коктейлями і найкращими вечірками, заради яких з'їжджаються всі любителі нічного відпочинку. У FIVE Palm Jumeirah Dubai є навіть свій підземний r&b клуб Secret Room, в якому проводяться найгучніші вечірки місяця. До речі, клуб надає цікаву послугу: власник ексклюзивного люксового авто за певну суму може "вкотити" його у приміщення клубу і під час вечірки в оточенні гостей відчути на собі весь вайб хіп-хопу у променях софітів.

Цей готель також пропонує можливість зануритися у спокій і релакс у спа-центрі The Spa. Ніжні, але впевнені руки зроблять вам приємний масаж, а після нього наллють імбирного чаю, який варто розслаблено пити під мантру і слухати повітря, наповнене запахом сандалу і трав. Спортом займатися в готелі – окреме задоволення, а в фітнес-залі представлена найновіша послуга у світі спорту – магнітне прокачування внутрішніх м'язів тіла.

Дубай – місце зустрічі минулого і майбутнього

Дубай не втрачає своєї східної ідентичності і всіляко зберігає і підтримує свій історичний квартал –Аль-Бастакію. Він контрастує зі звичним уявленням про столицю ОАЕ. Це спокійне і розмірене місце, де можна охолодитися в вузьких вуличках між піщаними будинками та посмакувати чаєм з хлібними коржиками на площі.

Дубай розділяє затока, через яку традиційно можна перебратися на арабських човнах абра. На борту цього вирубаного з дерева плоту, який так стрімко пливе проти течії, розумієш, що всі ці високі будівлі навколо і вся інфраструктура стали можливими завдяки наполегливим бажанням бути лідерами у всьому – створювати все найшвидше, найрозкішніше і найкраще. Місто стало туристичною та бізнес-позначкою на карті світу. Дубай живе у скаженому ритмі мегаполісу, але не втрачає своєї східної ідентичності.

Ще одне цікаве місце в Дубаї – це квартал Al Seef у районі Дубай-Крік. Тут історична архітектура плавно перетікає в сучасну, а етно поєднується з модерном. В Al Seef можна сховатися від спеки і палючого сонця, зняти бунгало в готелі на території комплексу, випити марокканського чаю або турецької кави в кафе на набережній. Також в ресторані La Marquise можна ситно пообідати стравами арабської кухні і спробувати найсмачніший манговий смузі.

Дубай пишається своєю спадщиною. Будівля Музею історії заснування ОАЕ вражає своїм дизайном, чистотою ліній, інноваціями, і тим, як тут цінують свою історію. ОАЕ – це союз семи сильних лідерів, які об'єдналися заради спільної ідеї незалежності і автономності. У музеї ця сила єдності відчувається як ніде.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.