До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 найкращих пляжів Середземномор'я

Середземномор'я – як окрема планета. Зі своїм прекрасним кліматом, пейзажем, що радує око, і абсолютно особливим лікувальним повітрям. Тому всі рейтинги під назвою "Найкращі пляжі Середземномор'я" – дуже необ'єктивні. Але деякі орієнтири все ж можуть запропонувати.

Costa Rei, Сардинія, Італія

Цей пляж не тільки вважають одним з найкращих в Італії, але також він увійшов до рейтингу найкращих пляжів світу на думку тревел-гіда Lonely Planet. Довга берегова лінія в перламутровому піску, помножена на кришталеву прозорість хвиль варта уваги!

Реклама
Costa Rei, Сардинія, Італія @smarmur0
Egremni, Лефкада, Греція

Пляж розтягнувся на цілих 2,5 кілометра під крутим обривом заввишки в 150 метрів. Через землетрус 2015 року дорога, яка веде до моря, була завалена землею і камінням. Тепер щоб дістатися на пляж, потрібно спуститися на 350 сходинок вниз, а щоб вибратися – піднятися. Але море тут переливається всіма можливими відтінками синього, що варте нелегкого шляху.

Egremni, Лефкада, Греція @pu_doris
Cala Cap Roig, Коста-Брава, Іспанія

За півтора години їзди від Барселони розміщене курортне містечко Кастель-Пладжа-де-Арона. Коротка прогулянка в сторону від головного пляжу приведе до відокремленої бухти, яка дає можливість перепочити від надлишку туристів. Пляж Cala Cap Roig – це невисокі скелі, що немов рвуться в море, і гарячий пісок з білих перлів.

Cala Cap Roig, Коста-Брава, Іспанія @orianenoel
Monterosso, Чинкве-Терре, Італія

У Монтероссо-аль-Маре на італійській Рив'єрі – величезна піщана набережна, на яку потрапляють всі туристи без винятку. Одне з п'яти сіл, які складають Чінкве-Терре, розміщене в самому центрі невеликої мальовничої затоки. Місцевий пляж дуже популярний в літні місяці, тому краще приїхати на початку червня або в кінці серпня.

Monterosso, Чинкве-Терре, Італія @florin_grigore
Navagio, Закінф, Греція

У цю затишну бухту на острові Закінф, також відому як Пляж корабельної аварії, можна потрапити лише з моря. Називають її також Бухтою контрабандистів. Ця піщана смуга, оточена приголомшливими вапняковими скелями, отримала своє прізвисько ще 1983 року, коли корабель Panagiotis розбився тут під час транспортування цигарок. Розглянути іржавий Panagiotis або сховатися в його затінку можна і зараз.

Navagio, Закінф, Греція @cg.kln
Sa Calobra, Майорка, Іспанія

Пляж Са Калобра на Майорці розташований в незвичайному місці – в кінці ущелини Торрент де Парейс. Розшукати його досить непросто, тому краще заручитися підтримкою когось із місцевих або гіда. Звивиста дорога може навіть здатися виснажливою, але коли мета досягнута, стає зрозуміло, що витрачені зусилля того варті: море плескається біля підніжжя скелястого "амфітеатру" і запрошує на захопливе видовище.

Sa Calobra, Майорка, Іспанія @josepperelloflorit
Dona Ana, Алгарві, Португалія

Dona Ana – один з найбільш вражаючих пляжів Португалії або навіть Європи. Він захований на півострові на південь від жвавого курорту Лагуш: вниз від дороги до красивого скелястого мису Понта-да-Пьєдаде. Сам пляж – це дуга чудового золотого піску, що омивається кришталево чистими водами в оточенні химерних скельних утворень. Якщо орендувати човен, звідси можна вирушити в подорож через морські арки і гроти.

Dona Ana, Алгарві, Португалія @ania_o
Elafonissi, Крит, Греція

Elafonissi, мабуть, більше відомий як невеликий острів, відділений від берега лагуною, глибина моря біля якого – не більше одного метра. Але його пляж вважають одним з найкрасивіших на Криті завдяки прозорій, як кришталь, воді і зефірно-рожевому відтінку піску.

Elafonissi, Крит, Греція @_arta_j_
Ses Illetes, Форментера, Іспанія

Форментера – найменший з Балеарських островів, що розмістився неподалік північно-східного узбережжя Іспанії. Він схожий на острів з рекламних роликів з прекрасними пляжами і білим піском. Найпопулярніший, флагманський пляж острова – ліниво розтягнувся уздовж моря Плайя-де-Сес-Іллетес. Оскільки пляж досить довгий, кожен знайде для себе спокійне місце навіть у гарячий сезон.

Ses Illetes, Форментера, Іспанія @armariodesilvia

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.