До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

ROXOLANA стала першою українською співачкою, яка записала пісню мовою жестів

Співачка ROXOLANA представила інклюзивну версію пісні "Говори" на слова Юрія Іздрика. Прем’єра основного кліпу на композицію відбулася 10 вересня. За тиждень відео, у якому разом з ROXOLANA знявся актор Ахтем Сеітаблаєв, переглянули понад 100 тисяч разів.

Інклюзивну версію "Говори" зняв режисер Мітті Місюра. На мову жестів пісню переклала Ксенія Олійник, перекладачка жестової мови, яка також узяла участь у зніманні основної версії кліпу та інклюзивного ліричного відео.

Реклама

"Говорити й спілкуватися одне з одним можна по-різному. Головне, не як, а що саме ви кажете іншій людині. З цим посилом я й записувала пісню „Говори". Але мені хотілося показати й розповісти про різні форми спілкування, адже є велика кількість людей, що з тих чи інших причин мають порушення слуху і комунікують за допомогою жестів, — розповідає ROXOLANA. — Нам дуже допомогла Ксенія, яка буквально за кілька тижнів через Zoom навчила сімох дівчат і мене співати цю пісню мовою жестів. Ми використовуємо це в основному кліпі „Говори", а Ксенія — і в інклюзивній версії. Я втішена, що в такий спосіб і поезія Юрія Іздрика стане доступнішою".

Вихід інклюзивного лірик-відео "Говори" також присвячений Міжнародному дню жестових мов, який відзначають 23 вересня.

"Я б дуже хотіла жити у світі, де мистецтво доступне кожній людині, — каже ROXOLANA. — Адже насолоджуватися поезією, піснями має кожен, без жодних винятків. Тому нехай ця пісня, записана мовою жестів, буде ще одним кроком до того, щоб ми всі жили в такому світі".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.