До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Не тільки зірки: кого слухати поза головною сценою Leopolis Jazz Fest

27 червня у Львові стартує Leopolis Jazz Fest один з найкращих джазових фестивалів в Європі. Поки всі обговорюють хедлайнерів, Vogue.ua розповідає про музикантів, які виступлять поза головною сценою. Запам'ятайте ці імена: серед них майбутні і вже популярні зірки.

Австрійська група HI5
HI5

27 червня, площа Ринок, 17:00

Реклама

HI5 – молода австрійська група, яка за останні декілька років отримала безліч джаз-премій. Свою музику вони називають мінімалістичною: це мікс джазу з електронікою та іноді роком. Якщо на концерті HI5 здивуєтеся, що це за ударний інструмент з дерев'яними клавішами видає такий тонкий, ніжний та, водночас, гострий звук – це вібрафон.

ONUKA

28 червня, площа Ринок, 17:00

Те, що головною українською зіркою на фестивалі цього року буде ONUKA – цілком закономірно: у проекту Нати Жижченко і Євгена Філатова зараз особливо продуктивний період. Група представила відмінну програму з оркестром народних інструментів НАОНІ, очолила чарти iTunes в Британії, Австралії, Франції, Німеччині та проїхалася з туром по Європі. Навесні цього року група презентувала другий великий альбом MOZAIKA – як завжди у ONUKA, глибоку і концептуальну роботу-роздум про навколишній світ.

Shalosh Trio

29 червня, площа Ринок, 15:00

Ізраїльська група вже встигла стати феноменом в Європі: за два роки музиканти дали 250 концертів і підписали контракти з великими лейблами у Франції і Німеччині. У своїй музиці Shalosh Trio міксують джаз, неокласику, фолк і славляться яскравими шоу.

Mathias Heise Quadrillion

29 червня, сцена на площі біля палацу Потоцьких, 14:00

Mathias Heise Quadrillion – джаз-фанк команда з Копенгагена. Її заснував вокаліст та клавішник Матіас Хайзе – музикант, який в рідній Данії є справжньою зіркою. Mathias Heise Quadrillion грають фанк-рок-джаз, і роблять це дуже жваво. Середній вік учасників – 24 роки.

Tom Ibarra

30 червня, площа Ринок, 17:00

Французькому гітаристу Тому Ібаррі 18 років. Цього року він виступить на семи найкращих джазових фестивалях Європи – від французького Nice Jazz Festival до Cheltenham Jazz Festival у Великобританії, тому можливість почути його на безкоштовній сцені у Львові – велика вдача. Свій дебютний альбом вундеркінд джазу випустив в 15, і вже встиг зіграти з такими легендами, як Маркус Міллер і Рішар Бона.

New Brain Trio & Balog

30 червня, сцена на площі біля палацу Потоцьких, 14:00

В Україні команду New Brain Trio і львівського саксофоніста і саундпродюсера Михайла Балога добре знають. Музиканти активно виступають на фестивалях і грають future jazz – дуже атмосферну, тягучу, томну музику.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.