До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Красиво": як створювалися костюми для лайв-концерту Тіни Кароль

Після прем ’ єри альбому "Красиво" Тіна Кароль випустила лайв-концерт — яскраве 25-хвилинне живе шоу. Спеціально для виступу артистка приміряла сім сміливих модних образів. Про те, як вони створювалися, знає vogue.ua.

Тіна Кароль

На початку квітня попдіва випустила альбом "Красиво" — танцювальний, зухвалий, знаковий для Тіни альбом. Для співачки, за її зізнанням, він символізує перехід від меланхолійної, ліричної Тіни до сміливої, самодостатньої дівчини. Поки в Україні карантин і концерти заборонені, Тіна і її команда записали 25-хвилинний концерт, який презентували на YouTube. По суті, це живий виступ — зі зміною декорацій, костюмів, танцюристами й групою музикантів. Тіна виконує всі сім треків з нового альбому, встигнувши за 25 хвилин кілька разів перевтілитися, як професійна драматична актриса: то в чуттєву героїню у відвертому комбінезоні за кермом розкішної машини (перформанс на трек "Бегу"), то в загадкового фенікса в накинутій на голову металевій хустці (перформанс "Любовники").

Реклама

Зрежисував концерт Максим Делієргієв, знайомий глядачеві своєю роботою над музичним фільмом "Тіна Кароль. Інтонації". Сам концерт знято в режимі реального часу. До записування концерту Тіна залучила найкращих — наприклад, за барабанами цього разу був американець Майк Рейд, який брав участь у записуванні альбомів Крістіни Агілери, Джастіна Тімберлейка, Ріанни, Бейонсе і Джанет Джексон.

Тіна Кароль
Тіна Кароль

Над образами Тіни працювала фешн-директорка Vogue Hong Kong Ганна Зюрова й стилістка співачки Ольга Ревуцька. На сцені Тіна з’являється в образах американських брендів Bronx and Banco, ANAIS, RVDK, Natalie Fender і українських дизайнерів EBESITE і PTITSA. Є й сюрпризи. Наприклад, один з треків співачка виконує в довгій, з голови до ніг, хустці з металевих ланцюгів — на "Ґреммі" в подібному відвертому вбранні могла б з’явитися Бейонсе, що ніколи не соромиться бути собою.

Тіна Кароль

Знайомство Тіни й стилістки шоу Ганни Зюрової відбулося минулого року, під час знімання Тіни для українського Vogue. Знімали в Нью-Йорку. "Тоді я подумала, що Тіна дуже приваблює, приємна й до того ж працездатна, — розповідає Ганна Зюрова. — Ми відразу почали обговорювати образи, запропонували їй зробити великі чорні стрілки. Візажистка Тіни, Ната Стрільчук, сказала, що вони ще так не робили для знімання і для Тіни це буде новий образ. Я подумала: „Класно!". Тому що завжди цікавіше працювати зі сміливими людьми, які відкриті до нового бачення себе. День пройшов продуктивно, ми попрощалися. Стали листуватися через WhatsApp. Я й гадки не мала, що одного дня Тіна запропонує мені бути частиною її команди в процесі створення образів для нового альбому. Вона сказала, що тоді в Нью-Йорку на зніманні відчула, як між нами пробігла іскра й була певна, що ми спрацюємося. І справді, мені той день видався магічним".

Тіна Кароль

Костюми мали показати нову Тіну Кароль. "Безумовно, хотілося зробити щось нове з Тіною, — розповідає Ганна Зюрова. — Я вивчила її попередні виступи, її характерний стиль. Тіна сказала, що нині має на меті бути новою, сміливою й переосмисленою у творчому висловлюванні. Передусім ґрунтувалися на матеріалі пісень. Щойно я отримала тести нових пісень і демо, все встало на свої місця. Це була нова енергетика, зухвалість і вразливість одночасно, жіночність і сила волі. Усе це хотілося показати й у моді".

Ідея одного з найяскравіших образів концерту належить самій співачці. Серед ключових речей Тіна хотіла мати варіацію головного убору. "За результатами наших обговорень я звернулася до Natalia Fedner, дизайнерки з Лос-Анджелеса, з якою ми за дуже короткий строк створили хустку з кристалів Сваровскі". Більшу частину костюмів спеціально для Тіни привезли зі Штатів — наприклад, чорну сукню з вирізами збоку й блискучий комбінезон австралійської марки Bronx and Banco, помаранчеву сукню з капюшоном — це вінтажний кутюр Ronald Van der Kemp.

Тіна Кароль
Тіна Кароль

"Цим концертом ми хотіли показати сценічну енергетику альбому й мого ребрендингу, — розповіла Тіна в розмові з vogue.ua. — Хто вона, нова Тіна? Який вигляд має? Як співає? Яка в неї пластика? Які костюми вона носить? Мені так сподобалася ця трансформація, що хочеться, щоб її всі побачили. Концерт вийшов дуже вдалим — там такий вайб, що вдома я навіть тренуюся тепер під цей лайв".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.