До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ексклюзив: Тіна Кароль про кохання, сина й новий альбом

Попдіва Тіна Кароль відзначає 15-річчя музичної кар’єри й вихід нового альбому — чудовий привід з’явитися на сторінках Vogue.

Куртка з нейлону, шкіряний пояс, все — Miu Miu
У саду Тіни Кароль росте 216 кущів троянд. Більшість з них — англійські троянди знаменитого селекціонера Девіда Остіна, виведені в 1960-х. Такі ж — у саду королеви Єлизавети в Букінгемському палаці. "Я їх дуже люблю, це мої трояндочки-подружки, — з любов’ю каже співачка. — До них потрібно дбайливо ставитися. Якщо троянди мають поганий настрій, то краєчки їхніх пелюсток в’януть". Тіна вітає свої квіти щоранку рівно о 4:20 — коли співачку будить кішка з вимогою погодувати й випустити погуляти. "Вона вулична, нещодавно заблукала до нашого двору й провалилася у квітковий горщик. Тепер живе зі мною", — пояснює Тіна. Разом з кішкою вона зустрічає світанок, а потім йде досипати.

Сад — велика любов Тіни. У ньому ростуть персики, виноград, а ще — рідкісний чистий сорт яблук "слава переможцю". Тіна разом з нянею свого сина з пелюсток чайних троянд Девіда Остіна варить рожеве варення. "Рецепт належить моїй бабусі Розі Ліберман. Але оскільки наша няня Валентина з Басарабії, де люблять вино, вона запропонувала робити ще й лікер з троянд". Сама господиня садиби варення не їсть, а от рожевий лікер любить.

Реклама
Тина Кароль фото
Сукня з віскози й поліаміду, Galvan London; сережки, латунь, штучні перли, Saint Laurent

Тіна Кароль — одна з найуспішніших артисток у країні. Торік дала 178 концертів, а ще в індустрії знають, що вона з тих, хто легко може відіграти два концерти в день. Про її витривалість ходять легенди, але як ця діва, що засліплює на сцені розкішними вбраннями Tom Ford і David Koma, може бути тією ж Тіною, яка збирає в саду яблука, варить варення, надівши фартух поверх улюбленої шовкової піжами Prada, і розповідає мені про домашні клопоти? Де підступ?

"Підступу немає, — сміється Кароль заливистим кокетливим сміхом. — Якби в моєму образі було щось надумане, хоч маленька фальш, — він би давно розсипався. Ця „чарівниця" з трояндами й співачка, яка потім виходить на сцену, — одна й та сама людина".

Бути попдівою — важка праця: мати ідеальний вигляд, завжди тримати поставу й лице, танцювати на підборах весь вечір з балетом і водночас співати. А ще — керувати командою в 50 осіб, контролюючи все, від бухгалтерських договорів до того, який мерч вийде разом з новим альбомом. Бути в тонусі Тіні допомагає скакалка — вона стрибає щоранку. "Починала з трьох хвилин, тепер стрибаю майже сорок. Все просто: таймер, скакалка, дзеркало і ти". Тіна згадує, як з туром "Інтонації" вони відіграли 78 концертів за два місяці: "Це дуже багато, у таких випадках допомагає тільки системна підготовка й витривалість. Це ніби великий спорт".

Шкіряна куртка, шовкова блуза, легінси з латексу, все — Saint Laurent; шкіряні туфлі, Gianvito Rossi

Як і професійні спортсмени, Кароль має свій режим харчування: вона три роки сиділа на модній кетодієті, а тепер разом з лікарем-дієтологом пробує новий метод — профіцит вуглеводів. У цьому разі потрібно їсти безпечні вуглеводи про запас. Після інтерв’ю ми обідаємо, співачка замовляє рис і рибу. Уточнює в офіціанта точну вагу страви й акуратно записує до спеціального застосунка. Про свою вагу артистка говорить легко. "Я в одному інтерв’ю сказала, що важу 68, але помилилася на слові — насправді 58. Гарний привід виправитися!" І знову хихотіння.

"Я в одному інтерв’ю сказала, що важу 68, але помилилася на слові — насправді 58. Гарний привід виправитися!"

У Тіни Кароль можна вчитися перфекціонізму, хоча вона сама каже, що страждає від нього — ставить собі занадто високу планку. Засмучується, лає себе. Тоді в ній говорить відмінниця Таня Ліберман (колишнє ім’я артистки. — Прим. ред.), працьовита дівчина з простої сім’ї. Тіна згадує, як студенткою музичного училища оббивала пороги ансамблю Збройних сил України — їй дуже хотілося в ньому співати. Три роки працювала без ставки й поза штатом (потім її все ж взяли до штату), водночас об’їздила з ансамблем весь світ, зокрема й "гарячі точки" — виступала перед миротворцями в Багдаді й Косово.

Коли цікавлюся, чи дозволяє Тіна собі колись полінуватися, вона спокійно зауважує, що, мовляв, не знає, що таке лінь. "Дозволити собі повалятися? Так це не лінь, це насолода. Лінуватися у відпустці? Ні, у відпустці я завжди в тонусі, завжди на зв’язку. Крім випадків, коли син прилітає на канікули — спеціально для нього я вимикаюся. Для мене ж самої ідеальна відпустка — це коли я бігцем вирішую кудись летіти. Лечу — і водночас на зв’язку зі своєю командою. Три дні мені досить, щоб побачити, відчути, почути — і я готова йти далі. Я люблю динаміку, але це підходить не всім".

Шкіряна куртка, шовкова блуза, легінси з латексу, все — Saint Laurent; шкіряні туфлі, Gianvito Rossi

Цього року Тіна відзначає 15-тиріччя музичної кар’єри. До ювілею виходить новий альбом, який вона називає повноцінною аудіовиставою: до нього ввійдуть не тільки пісні, а й поезія, а також бекстейдж створення нової музики. Альбом, реліз якого запланований на 18 вересня, символічно називається "Найти своих". Хто вони — свої?

"Ті, з ким є про що помовчати. Ті, для кого ти звучиш. Ті, кому це потрібно", — акуратно відповідає Тіна. Два мільйони підписників в Instagram, десятки тисяч глядачів, які відвідали минулого року її концерти. "А по-справжньому близьких людей — їх мало?" — питаю, знаючи, що Тіна не афішує особистого життя. "Мало, але досить. А чи багато треба багато?"

Є в альбомі сюрприз — колаборація зі Снуп Догом. Цей дует — крок назустріч мрії стати відомою на західному ринку співачкою. Над мрією Кароль працює не перший рік. У 2017-му вона випустила експериментальний альбом "Інтонації", звукорежисером якого був, зокрема і Йоед Нево, британський продюсер, що стоїть за мастерингом гітів Pet Shop Boys, Moby і Morcheeba. Тіна вважає, саме цей матеріал показав Заходу, що вона конкурентоспроможна, — унаслідок було підписано контракт з лейблом у США.

Шкіряний комбінезон, Dior

"Моя амбіція — пробити стіну, вибудувану для нас ще за „совку"". Нещодавно Кароль завершила роботу над першим англомовним альбомом — він чекає свого часу. Чи є страх провалу? "Я не боюся невдач. Завжди краще зробити й шкодувати, ніж не зробити й шкодувати. Якщо звернеш не в той поворот — розвернися і йди далі. Але, може, якраз у тому провулку — грааль?"

Знімання з Тіною для нашого вересневого номера відбувалося в Нью-Йорку. На зустріч з фотографом Грегом Суолсом, якому позували Кім Кардаш’ян, Кайлі Дженнер і Кеті Перрі, Тіна летіла в піднесеному настрої. Вранці перед зніманням вийшла в Центральний парк зі скакалкою — пострибати, щоб бути в тонусі. Під час знімання у вбраннях Dior, Saint Laurent, Miu Miu і Brandon Maxwell почувалася легко й невимушено.

Бавовняна сорочка, Frame

Тіна Кароль — єдина артистка в Україні, яка співпрацювала з французьким модним домом Louis Vuitton. У 2017 році Тіна, яка багато років допомагає онкохворим дітям, спільно з Louis Vuitton і ЮНІСЕФ очолила в Україні кампанію зі збору коштів для дітей, які постраждали від війн і надзвичайних ситуацій.

Сценічний образ Тіни завжди вивірений до дрібниць: золоті кучері а-ля 1940-ві, червона помада. Але й у звичайному житті артистку не помітити в худі. Вдома Тіна носить шовкові піжами, їх у неї десяток, від Prada до українського бренду NUGA. Вона любить українську моду, у її гардеробі багато вбрань The COAT by Katya Silchenko, BEVZA, які співачка легко комбінує з одягом західних брендів. Під час інтерв’ю на Тіні шовковий літний костюм Diane von Furstenberg і косинка Dafna May. "Люблю косинки: не завжди хочеться укладати волосся або робити складну зачіску. До того ж я думаю, що жінка з покритою головою — сексі".

Вовняний пуловер, Miu Miu

Тіна обережно говорить про особисте життя. Я питаю, чи потрібен жінці, яка керує власним лейблом і вирішує бізнес-завдання, чоловік, на якого можна покластися. "Чоловік — щоб що? — усміхається співачка. — Спертися? Ні. Спертися можна й на стіну".

Звісно, жінці потрібен чоловік. Мій чоловік у моєму житті був — і він з’явився саме тієї миті, коли був потрібен

Тіна не жартує. Каже, на кожного з її працівників можна покластися в бізнесі. А в особистому житті сильній жінці Тіні Кароль плече не потрібне. Що ж тоді? "Потрібен флірт, — прямо каже Тіна. — Моя пристрасть — це флірт, який ні до чого не зобов’язує. Флірт на сцені з глядачем. Мені цього досить. Звісно, жінці потрібен чоловік. Мій чоловік у моєму житті був — і він з’явився саме тієї миті, коли був потрібен. Він фактично витягнув мене з усіх бід. Якби не Женя, могло б не відбутися тієї Тіни Кароль, з якою ви сьогодні спілкуєтеся. Зустріч із Женею — це доля, не кожному так щастить. Що мені судилося далі — не знаю. Я в цьому сенсі фаталістка".

Шкіряний комбінезон, Dior; шкіряні туфлі, Gianvito Rossi

Чоловіка й продюсера співачки, Євгенія Огіра, не стало у 2013 році після тривалої хвороби. Відтоді особисте життя співачки під прицілом таблоїдів і регулярно обростає домислами. До чуток Кароль ставиться спокійно — "гірше, коли взагалі не пишуть". Тіна як професійна артистка любить увагу — на відміну від її 11-річного сина Вені. Він живе й навчається в Лондоні й, коли прилітає в Україну, просить маму не публікувати їхніх спільних селфі — не любить публічності. "До того ж не те, щоб соромиться, а саме не любить, — уточнює співачка. — Коли я кличу його провідати мене на зніманні „Голосу країни", він питає: „Навіщо? Я не хочу туди, там всі на мене дивляться". У нього навіть є фраза із цього приводу: я не fancy boy".

Тіна згадує: вони поїхали до Англії, коли Вені не було ще й семи років. "Мені не хотілося, щоб тут, в Україні, його сприймали як сина Тіни Кароль. Я хотіла, щоб він ріс звичайним хлопчиком, навчився жити й бути собою. У Лондоні я показала Вені школу. Потім купила зворотний квиток, дала йому в руки й сказала: не сподобається — прилітай назад". Тіна інвестувала в освіту сина не тільки для того, щоб він знав англійську, як рідну, а й щоб вивчився та повернувся працювати на благо країни: "Він народжений тут і знає, що, коли виросте, допомагатиме Україні ставати кращою. Тому що мама це робила. Тому що тато це робив. Я стосовно Вені плекаю великі надії. Те, за що не візьмуся я, тому що співачка все-таки має бути співачкою, зробить він".

Сукня з віскози й поліаміду, Galvan London; шкіряні туфлі, Gianvito Rossi; сережки, латунь, штучні перли, Saint Laurent

Текст: Дар’я Слободяник

Фото: Greg Swales

Стиль: Anya Ziourova

Зачіски: Riad Azar @Art Department

Макіяж: Natasha Strilchuk

Продюсери: Alexey Galetskiy @AGPNYC, Ryan Fahey @AGPNYC

Асистенти фотографа: Jana Schuessler, Casey Franklin

Асистент стиліста: Alexa Levine

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.