До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як навести лад у стилі slow living: 5 важливих нюансів

У пошуках комфорту пропонуємо рухатися від зовнішнього до внутрішнього, щоб сповільнитися і відчути всю красу життя.

Рух slow living народився в Італії і стосувався культури їжі, маючи відповідну назву — slow food. Наприкінці 1980-х італійці були проти розвитку фаст-фуду: така тенденція загрожувала італійській культурі харчування, в якій велике значення мало вміння насолоджуватися їжею і атмосферою.

Реклама

Через десятки років, коли ритм життя став ще швидшим, а поняття фаст-фуду розвинулося до метафоричного визначення поспішності у всьому — від споживання інформації до похапцем з'їденого сендвіча, — поняття slow food змінилося на slow living і стало символом сучасної надздібності сповільнюватися і насолоджуватися миттю. Зараз slow living асоціюється зі скандинавською культурою задоволеності і вмінням цінувати життя таким, яким воно є. В основі руху міцно засіла концепція насолоди від життя і постійного прагнення до поліпшення його якості. Звідси — прихильність до сталого розвитку та оформлення простору згідно з принципами мінімалізму, свідомості і зручності.

Vogue.ua виділив 5 характерних рис інтер'єру в стилі slow living, які зроблять життя затишнішим.

Практичність

Характерною рисою спокійного життя є максимальна відсутність стресу, тому домашній простір має поєднувати в собі необхідний людині комфорт і дарувати відчуття безпеки. Кожну річ у домі має характеризувати практичність, йтиметься про зручно організований кухонний простір чи про світлини з близькими людьми. Немає нічого важливішого, ніж присутність у домі лише тих речей, які дарують радість і роблять життя зручнішим.

Стихійність

Яким би технологічним не було наше життя, неможливо заперечувати зв'язок людини з природою. Наше тіло і свідомість реагують на мінливість погоди, заходи сонця і світанки, зміну сезонів і фази Місяця. Важливою складовою slow living є зв'язок зі стихіями природи, який легко можна перенести в простір власного будинку. Збудуйте в домі камін або купіть свічки, регулярно провітрюйте спальню і робіть вологе прибирання, заведіть домашні рослини і доглядайте за ними.

Природність

Природність форм, кольорів, матеріалів і текстур — те, що потрібно для життя в комфортному темпі. Відтінки, які не відволікають увагу, дозволять спостерігати за своїм емоційним станом і відстежувати свої справжні бажання. Природні акценти, на кшталт букета квітів, плетеного пледа або дерев'яних меблів додадуть атмосфері дому відчуття свободи і затишку.

Простота форм

Природність форм слід виділити окремим пунктом. В епоху розвитку толерантності навіть недосконалості речей домашнього вжитку, меблів та інших елементів декору сприймаються як особливості, а не недоліки. Присутність у домі недосконалих, але милих серцю речей допомагає з розумінням ставитися до суперечностей зовнішнього світу і жити в ньому, працюючи на його благо, але в злагоді з собою.

Усвідомленість

Повільний темп дає можливість спокійно обмірковувати питання, що стосуються якості життя і здоров'я, і приймати зважені рішення на користь власного благополуччя. Простори в стилі slow living найчастіше наповнені речами з натуральних матеріалів. Цінується також натуральність текстур і запахів. Тому що, чим спокійніше життя, тим легше почуватися і жити в злагоді з навколишнім світом, не завдаючи йому шкоди.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.