RU UA

Журнал VOGUE

Підписатися
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь

Головна скрипка: 5 ненудних рецептів з базиліком

29 червня 2020

Зелене листя базиліку ніжне, але з яскравим ароматом. У стравах він поводиться делікатно, не заглушаючи інших інгредієнтів. Геніальна класика — це соус песто, гордість генуезців, і поєднання базиліку з томатами, без чого важко уявити неаполітанську кухню. Ми ж вибрали п’ять рецептів, які перетворюють сам базилік.

Базиліковий хумус
Рецепт хумуса из базилика

Інгредієнти:

100 г листя зеленого базиліку;

100 г сухого нуту;

50 г в’ялених томатів;

3 зубки часнику;

4 ст. л. соку лимона;

3 ст. л. тахіні;

2 ст. л. кедрових горіхів;

3 ст. л. оливкової олії;

3 краплі табаско;

сіль на смак.

Приготування:

Замочити нут на ніч, варити на повільному вогні, поки горошини не стануть м’якими (приблизно 45 хвилин). Злити воду в склянку (її можна додавати, регулюючи консистенцію), а нут укинути в блендер. Туди ж додати листя базиліку, часник, горіхи, тахіні, сік лимона, оливкову олію, соус табаско і сіль. Подрібнити до однорідної маси. Додати дрібно нарізані в’ялені помідори й ще раз перемішати хумус.

Подавання:

З гарячою пітою, прикрасивши листям базиліку, кедровими горіхами й шматочками в’ялених помідорів в оливковій олії.

Суп-пюре з кабачків і базиліку
Суп-пюре из базилика и кабачка

Інгредієнти:

100 г зеленого базиліку;

150 г стебел селери;

200 г цибулі-порею;

500 г молодих кабачків;

3 зубки часнику;

2 ст. л. оливкової олії;

¼ лимона;

1 ст. л. води або овочевого бульйону;

морська сіль, білий перець на смак.

Приготування:

Пасерувати посічену цибулю-порей і стебла селери до м’якості. Додати нарізані кубиками кабачки, прогріти й залити водою. Варити на повільному вогні 10 хвилин. Прибрати з вогню, додати листя базиліку, часник, сік лимона, сіль, перець і подрібнити все в блендері.

Капрезе з полуницею
Капрезе с клубникой (рецепт)

Інгредієнти:

50 г зеленого базиліку;

125 г полуниці;

125 г моцарели чері;

25 г кеш’ю;

бальзамічний соус, оливкова олія, білий перець, цедра лимона — на смак.

Приготування:

Відокремити листя зеленого базиліку від стебла, полуницю порізати половинками й викласти в тарілку з кульками моцарели. Заправити густим бальзамічним соусом, змішаним з оливковою олією й цедрою лимона, посипати підсмаженими горіхами.

Подавання:

Якщо в заправку додати мед, вийде більш десертний варіант.

Шербет з базиліку й розе
Сорбет из базилика и розе

Інгредієнти:

40 г зеленого базиліку;

200 мл розе;

4 яєчні білки;

1 лимон;

70 г коричневого цукру.

Приготування:

Вино із цукром і цедрою лимона довести до кипіння й відставити до повного охолодження. Тим часом білки збити в густу піну. Подрібнити в блендері листя базиліку, сік лимона й остиглий сироп до однорідної консистенції. Додати до збитих білків і швидко перемішати. Масу поставити в морозильну камеру до замерзання, періодично перемішуючи.

Подавання:

Сервірувати в креманці з ягодами полуниці й гілочкою базиліку.

Базилікова панакота

Інгредієнти:

50 г зеленого базиліку;

250 мл вершків 33% жирності;

125 мл молока;

50 г коричневого цукру;

8 г листового желатину.

Приготування:

Желатин залити крижаною водою. У сотейнику на повільному вогні довести до кипіння вершки, молоко, цукор, листя базиліку й дати настоятися 30 хвилин. Подрібнити суміш у блендері, процідити через сито й повернути на вогонь, майже довівши до кипіння. Желатин віджати й увести в суміш, акуратно розмішуючи до повного розчинення. Розлити по формах і поставити в холодильник. Після застигання на секунду опустити форму в гарячу воду й перевернути, виклавши десерт на пласку тарілку.


Подавання:

Прикрасити улюбленими ягодами й чипсами з базиліку (листочки базиліку опустити у фритюр, висушити на паперовому рушнику й обваляти в цукровій пудрі).

рецепт ·

Ще в розділі Living

Популярне