До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Vogue Kitchen: салат з кіноа за рецептом шеф-кухаря Вови Ташаєва

Vogue.ua спільно з брендами BORA і V-ZUG запустили спецпроєкт Vogue Kitchen. Найкращі українські шеф-кухарі діляться ексклюзивними рецептами, секретами і лайфхаками. Bon Appetit!

У новому відео Вова Ташаєв, бренд-шеф мережі First Line Group, шеф-кухар ресторанів "ЖЗЛ", "Любимий дядько", "Італійська редакція", готує для читачів vogue.ua салат з кіноа. Рецепт непростий, але результат отримаєте розкішний — перевірено vogue.ua. Шеф рекомендує подавати салат до недільного сніданку.

Реклама

Розкішній страві — і техніка до пари. Вова Ташаєв використовував індукційну варильну поверхню з убудованою витяжкою BORA і комбіновану духову шафу з парою V-ZUG. Цього разу ми розігрівали в духовій шафі хліб, використовуючи функцію "автоматичний розігрів". Приголомшливий момент — духовка працює з холодного старту, тобто її не потрібно попередньо розігрівати, а автономна робота позбавить від рутинної необхідності контролювати процес, ви зможете більше часу приділити творчості на кухні. Ми також використовували варильну поверхню з убудованою витяжкою BORA. Секрет її дії в тому, що під час приготування їжі випари не піднімаються і не поширюються по кухні, а миттєво затягуються донизу. Витяжку дуже легко мити — всі деталі легко від'єднуються, і їх можна мити в посудомийній машині.

<b>Vogue kitchen 3</b>

Вова Ташаєв рекомендує починати приготування салату з яблучного крему. Нам знадобляться:

яблука сорту Муцу 800 г

олія оливкова 15 г

куркума 1 г

мед 20 г

кокосове молоко 60 г

олія рослинна 15 г

сіль 2-3 г

Спосіб приготування:

Чистимо яблука, нарізаємо великими шматочками, вирізаємо серцевину. У каструлі прогріваємо оливкову і рослинну олію з куркумою. Додаємо яблука і вмикаємо середній вогонь. Накриваємо кришкою і даємо яблукам добре протушкуватися. Коли яблука будуть майже готові, додаємо кокосове молоко і сіль, знову накриваємо кришкою і проварюємо все разом. Потім пересипаємо все в фуд-процесор, додаємо мед і перебиваємо до однорідного, гладенького крему. Якщо потрібно, додаємо трохи води і даємо повністю охолонути.

Інгредієнти для салату:

насіння льону 5 г

гречка зелена пророщена 30 г

кіноа 70 г

петрушка 10 г

м'ята 10 г

лимон 1 шт.

імбир 5 г

олія оливкова 10 г

сушена журавлина 15 г

горіх кеш'ю 10 г

авокадо 1/2 шт.

мед 10 г

яйце 1 шт.

Для того, щоб проростити гречку, потрібно зелену гречану крупу замочити в холодній воді на 6-8 годин. Потім добре промиваємо її під проточною водою. На деко розкладаємо вологий рушник (або віскозу) і викладаємо промиту крупу. Трохи скроплюємо водою і накриваємо деко пластиковою плівкою. Робимо в плівці пару маленьких розрізів і залишаємо на 2-3 дні при кімнатній температурі, поки не з'являться паростки.

Спосіб приготування салату:

Відварюємо яйце і кіноа. В яйці з широкого нижнього боку робимо краєм ножа акуратний отвір. Ставимо воду на вогонь, підсолюємо і доводимо до кипіння. Акуратно занурюємо яйце і варимо за таймером 7 хвилин. Потім обов'язково поміщаємо яйце під холодну воду. Крупу заливаємо водою (у пропорції 3 частини води, 1 частина кіноа), трохи підсолюємо і ставимо на вогонь. Після закипання крупу варити до м'якості (близько 12-15 хвилин). Просмажуємо горіхи: на сухій і дуже гарячій сковороді обпалюємо з усіх боків. Тепер збираємо салат: чистимо імбир і дрібно нарізаємо, журавлину крупно січемо, нарізаємо зелень. Збираємо в одну миску зелень, кіноа, пророщену гречку, льон, імбир і журавлину. Заправляємо сіллю, медом, оливковою олією і лимонним соком. Доводимо до смаку і викладаємо в тарілку. Поруч акуратно викладаємо 2 ложки яблучного крему і яйце, розрізане вздовж. Авокадо нарізаємо великими кубиками, заправляємо сіллю, соком лимона і оливковою олією і додаємо до салату. Підігріваємо хліб до сніданку. Подаємо з вином La Biancara Garg'N'Go, Italy.

Тарілки из колекції Turandot, Rosenthal; тарілка з колекції Francis, Rosenthal;бокал Riedel

Режисер: Anna Bugakova

Оператор: Igor Lymar

Гафер: Anush Akhtarniya

Звукорежисер: Xenia Vinogradova

Грумінг: Margarita Bondarenko

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Локація: дизайн-простір "Проект 900"

Особлива вдячність – мережі магазинів "12 Персон"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.