До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Урок флористики: як зробити букет своїми руками. Частина 2

Квіти ніколи не здавалися предметом першої потреби, але варто було опинитися замкненими в чотирьох стінах, ми відразу ж оцінили всю важливість і красу живих квітів. Флористка, засновниця @pepperose_studio Юлія Борисенко розповідає, як скласти квіткові композиції вдома, і ділиться секретами по-справжньому гарного букета. Першу частину заняття дивіться тут.

@pepperose.studio
Японська весна

З практики ікебани я добре засвоїла, як важливо підібрати "правильні" гілки з гарними лініями й потрібними пропорціями. Для цієї (і будь-якої) композиції є правило: потрібно придивитися, відчути матеріал, який використовуєш, а око саме підкаже правильні пропорції й кути.

Реклама

"Щоб підтримати японську тему, я використовувала той самий японський жовтець Ranunculus Romance ніжно-рожевого й насичено-червоного кольору. Мені здається, це одне з улюблених колірних поєднань Вікторії Бекхем. Червоними ми розставляємо кольорові акценти, рожевими — доповнюємо й підтримуємо композицію". Юлія радить використовувати непарну кількість квіток кожного різновиду або кольору (3, 5, 7) — із цією кількістю легше вибудовувати композицію.

"Другий крок — підсилюємо основні лінії композиції й додаємо висоти білими розквітлими гілками груші".

English Garden

"Основна ідея цієї композиції — змішувати те, що росте в саду на задньому дворі, із сезонними, але нетиповими для місцевості квітами (використовувати несезонні — нині поганий тон). Головний акцент композиції — антикварна мідна ваза, привезена з барахолки в Португалії. Обожнюю її за обшарпаність і буро-зелений „торішній" металевий колір".

Розквітлі гілки груші допомагають задати основні лінії й об’єм, рудий рябчик імператорський (Fritillaria Imperial) розставляє колірні акценти. Іржавий рябчик перський (Fritillaria Perscica) — до пари вазі, химерними лініями своїх стебел додає динаміку й рух. Гілки евкаліпта задають глибину й підсилюють центр композиції, а підсилити контрастність і додати драми допомагають пурпурні точки еустоми.

@pepperose.studio
Go Green

Коли квітів не залишилося, а на балконі завалялися сухі гілки, можна додати трохи зелені з городу — і отримати нереальний результат.

У цій композиції контраст створюють сповнені весни й кольору зелені стебла й голі сухі зимові гілки. Щось на зразок Green Arrangement, у якому майже не використовуються квіти, і можна змішувати будь-які типи гілок і зелені — ніколи не помилишся. Влітку це може бути розмарин, грона фенхелю, навесні — гілки груші, вишні, черешні, аґрусу.

"Тут лінії білих розквітлих гілок я підсилила білим дельфініумом. А коричневі сухі гілки — квітами рябчика перського (Fritillaria Perscica) в тон. Трохи драми додала за допомогою гіацинтів й еустоми. Вуаля".

Ідея на щодень

"Мені хотілося зробити щось просте, життєве й те, що зможе повторити абсолютно кожен. Найпростіше — придумати сет з ємностей, які знайдуться напохваті. Це можуть бути келихи, мінівази, пляшки з-під парфумів. Їх треба наповнити одиничними квітами — по одному-два стебла в кожну. У моєму випадку це набір з мініваз, які я привезла з моєї улюбленої квіткової крамниці в Лондоні Petersham Nursery".

@pepperose.studio

"Краще вибирати свої улюблені квіти — ті, які буде хотітися розглядати. Для цієї композиції я використовувала зламані, але, безумовно, гарні квіти, що залишилися після створення великих композицій. Якщо квітка зламалася, їй завжди можна дати друге життя, поставивши в мініпосудину, наповнену водою".

@pepperose.studio

"Секрет компонування простий — вибирати різну висоту й кути нахилу стебел. Такими мінівазами можна освіжити будь-який куточок в домі. Наприклад, книжкові полиці, столики в спальні або ванну кімнату".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.