До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про собаку-сапера Патрона, якого обожнює вся країна

"Укрпошта" нещодавно анонсувала випуск марки з Патроном – легендарним псом-сапером, який допомагає нашим рятувальникам під час розмінування територій. За два місяці війни він став справжнім народним героєм, а ми розповідаємо цікаві факти з його біографії.

– Патрон – це джек-рассел-тер’єр, якого голова піротехнічної служби Чернігівської області купив своїй дитині. Ніхто не планував, що пес стане на службу в ДСНС.

Реклама

– Патрон – собака з родоводом, якого готували для участі у виставках та змаганнях. Своє ім’я він дістав ще до того, як стати сапером.

– Він з дитинства вчився розпізнавати різні види пороху. З початком війни ця навичка виявилася життєво важливою.

– Патрон став сапером з першого дня повномасштабного вторгнення – він приєднався до команди чернігівських рятувальників, які активно розміновують території після відходу окупантів.

– Спеціалізація Патрона – робота в полях та навколо залишеної ворожої техніки. На пошуки розтяжок у лісах його не пускають.

– Патрон має власний жилет із шевроном ДСНС.

– Улюблена їжа Патрона – твердий сир.

– У собаки вже є сторінка в Instagram, за якою стежать 147 000 підписників, а нещодавно з’явилася й особиста сторінка у Вікіпедії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.