До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

За Аюрведою: 5 безалкогольних індійських коктейлів, які наблизять літо

Від корисних соків до коктейлів і холодного чаю ці традиційні індійські коктейлі не залишать вас байдужими.

Кожен регіон Індії вирізняється своїм традиційним напоєм. Найчастіше це здатні тамувати спрагу безалкогольні коктейлі з сезонними фруктами, травами і спеціями. Розповідаємо про 5 із них.

Реклама
Холодний чай із сандалу

Сандал, що має природні охолоджувальні, протизапальні та антимікробні властивості, ідеально підходить для боротьби з посушливою ​​літньою спекою Раджастану. Завдяки своїм заспокійливим властивостям і освіжаючому смаку, холодний чай з сандалом є ідеальним літнім напоєм. Шеф-кухар Café Kothi Сварджіт Барман в Джайпурі поділився своїм рецептом чаю, який допомагає при головних болях, сонячних ударах і сприяє здоровому травленню.

Інгредієнти:

Для чаю:

⅓ ч. л. чорного або зеленого чаю;

паличка кориці;

1 склянка води.

Для напою:

4 ст. л. сиропу чандан шарбат (можна замовити онлайн);

1 ст. л. лимонного соку;

кубики льоду;

зерна граната і подрібнена м'ята для прикрашання.

Приготування:

  1. Заваріть чай, настоюючи чай з корицею в окропі упродовж 5 хвилин. Потім процідіть чай і дайте йому охолонути.
  2. Змішайте чай з сиропом і лимонним соком.
  3. Вилийте чай на кубики льоду, прикрасьте зернами граната і подрібненою м'ятою. За бажанням ви можете додати одну чайну ложку насіння базиліка і прикрасити гілочкою м'яти.
Лимонад Dilli Banta

Dilli Banta — це відповідь Делі на його сухі і спекотні літні місяці. Цей вид лимонаду продається в придорожніх барах у скляних важких пляшках з запечатаною шийкою. Спробуйте приготувати "банту" вдома за рецептом Діпака Корангі з бару The Bombay Canteen.

Інгредієнти:

120 мл соку лайма;

240 мл цукрового сиропу;

порошок кмину за смаком;

чорна сіль за смаком;

1 л води;

кубики льоду;

500 мл содової.

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти, крім содової, і дайте ароматам настоятися.
  2. Залийте змішані інгредієнти содовою і подавайте.
Bela Pana

Кам'яне яблуко або баїль поширений фрукт, який вирощують у всій Індії. Він багатий на клітковину, вітамін С і, як кажуть, сприяє травленню. "Сік Bela Pana також діє як протиотрута від сонячного удару і зберігає прохолоду в шлунку", — говорить фуд-фотограф і блогерка Алка Джена з Бхубанешвара. Вона ділиться своїм рецептом цього здорового соку.

Інгредієнти:

1 середній баїль;

сік половини лайма;

1 ч. л. меленого чорного перцю;

гілочка свіжої м'яти;

4 склянки охолодженої води;

кубики льоду.

Приготування:

  1. Розріжте баїль навпіл і ложкою зберіть його м'якоть у глибоку ємність. Залийте м'якоть двома склянками охолодженої води. Накрийте і залиште на 1-2 години.
  2. Густий яблучний сік процідіть в іншу ємність з допомогою сита. Придавіть м'якоть лопаткою, щоб повністю вичавити сік. Насіння і м'якоть, що залишилися в ситі, викиньте.
  3. Додайте до соку воду, що залишилася, і добре перемішайте. Додайте сік лайма і чорний перець.
  4. Подавайте сік з гілочкою свіжої м'яти.
Коктейль Nannari

Сарсапарілла, також відома як наннарі або анантамул — це освіжаюча трава, яка широко застосовується в Аюрведі. З коренів цієї трави роблять сироп, який змішують з лаймом і великою кількістю льоду для приготування пікантного напою, популярного в південній Індії. Спробуйте цей рецепт від Avartana, ITC Grand Chola. Готовий сироп можна знайти в спеціалізованих аюрведичних крамницях.

Інгредієнти:

150 мл сиропу сарсапарілли;

50 мл лимонного фрешу;

6-8 кубиків льоду.

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції і подавайте в склянці Tom Collins.
  2. Прикрасьте часточкою сушеного ананаса і насінням базиліку.
Kokum Fizz

На всьому узбережжі Конкан теплу пору року означає рясне вживання цього коктейлю, солодкого і гострого пурпурно-червоного напою, приготованого з різновиду мангостину. Цей фрукт багатий на вітаміни і допомагає налагодити травлення і впоратися із запальними процесами. Рахул Рагхав, менеджер з напоїв у Hunger Inc Hospitality, надав цьому традиційному напою індивідуального смаку.

Інгредієнти:

60 мл сиропу кокум;

45 мл журавлинного соку;

20 мл фрешу лайма;

щіпка чорної солі;

содова і Sprite.

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти, крім содової і спрайту.

  2. Перелийте змішані інгредієнти у високу склянку і залийте газованою водою.

  3. Для подачі прикрасьте часточкою лайма.

Текст: Prachi Joshi

За матеріалами vogue.in

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.