До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Культура балів: мова танцю Vogue

Танцюй артистично. Йди, як подіумом. Наприкінці стань в епатажну позу. Це три закони стилю Vogue — одного з найпопулярніших напрямів танцю. Причину його стрімкої слави ми з’ясували раніше. Якщо хочете більше заглибитися в культуру vogue — читайте далі.

"Я знаю людей, життя яких урятував Vogue dance", —
танцівник Омарі Мізрахі.

Танцювальний напрям руйнує стереотипи та забороняє невпевненість у собі. Квір-люди на виступи вдягали екстравагантний одяг, наносили макіяж і робили зачіску. Перш ніж записатися на перше заняття з vogue, радимо прочитати, чому стиль став популярним. Для дреґ-королев того часу, танець був утечею від щоденного болю й принижень і водночас оспівуванням краси.

Реклама

Vogue dance — це висока мода разом з танцем, перебільшені жести руками, імітація й розповідь своєї історії через пози. Недаремно на балах перемагає той, хто "відкине найкращу тінь" — без слів розкаже та покаже історію.

Термінологія

Arms Control — Техніка координації легких рухів долонями, зап’ястками. У Vogue dance є навантаження на всі групи м’язів, особливо на руки.

Ball — Конкурс, де всі учасники змагаються різними групами за кубок.

Battle — Один танцівник Vogue на балі кидає виклик іншому.

Dip — Трюк на підлозі.

House — Соціальна група, що імітує сім’ю. На балах змагаються різні доми.

Goddess / Queen / Icon — Титули переможців балу.

New Way — Підстиль Vogue, у якому всі рухи — з ускладненням. Таз уперед, шия вгору, а для положення рук з’являється широкий вибір. Їх можна ставити у форму коробки й фантазувати (box), рухати кистями як метелик (butterfly), для досвідчених танцівників — вивертати руки із суглобів (click). Дозволена демонстрація гнучкості, однак гімнастика не має значення, якщо вона беземоційна.

Old Way — Класика Vogue із чіткими позами. Незалежно від положення різних частин тіла, корпус обов’язково має бути трішки нахилений уперед. Що більше самовпевненості, то краще. Дозволено ходити на прямих ногах, із наполовину зігнутими ногами (catwalk), а також присівши, як качка (duckwalk).

Runway — Підстиль, подібний до подіумної ходи. Важливо показати себе якомога артистичнішим без танцювальних рухів.

Vogue Femme — Підстиль, де плечі обов’язково треба розправити, коліна зігнуті, руки працюють м’якше. Ґрунтується на тому, щоб підкреслити лінії жіночої фігури. З’являється падіння. Не плутати зі знепритомненням, граційний vogue femme дає змогу танцювати на підлозі й тягнути одну ногу вгору. Можна робити традиційні рухи, проте з більшою витонченістю.

Музика

Johnny Dynell featuring David Ian Xtravaganza, ‘Elements of Vogue (David DePino’s original mix)’ (1989)

Для тих, хто запитує себе "Що таке vogue?". Слова підказують, що робити, якщо хочеш стати зіркою високої моди.

MFSB "Love Is The Message"

Гімн Vogue 80-х, коли були популярні пози в єгипетському стилі. Спонукає показати рухами тіла "Дивіться на мене всі!".

Malcolm McLaren "Deep in Vogue" (1989)

Що було раніше: курка чи яйце? "Vogue" Мадонни чи "Deep in Vogue"? Останній трек створили першим для ідеального танцю. Це для того, щоб перевершити конкурента на балі, а наприкінці обійняти спільника. Слова "Vogue — це танець виклику" і його треба винести на сцену.

Madonna "Vogue"

Згадуємо трек щоразу, коли йдеться про танець Vogue. Чи справді Мадонна полюбила стиль танцю Vogue, чи робила це для популярності? Подивіться її виступ на MTV Awards того ж року — і все зрозумієте. Мадонна у вбранні Dangerous Liaisons, точно як дреґ-королеви тих часів у безтурботному образі Марії-Антуанетти.

Princess Di "Who`s Dick Is This"

Один із перших треків у стилі хаус, який започаткував тренд на Vogue Femme.

Кіно

"Париж палає" (Paris is Burning) — американський документальний фільм 1990-го року про життя LGBTQ+. Вдень вони потерпають від цькування, нетолерантності та бідності, а вночі влаштовують екстравагантні бали.

"Поза" (Pose) — драматичний серіал від Раяна Мерфі про життя одного дому. Герої не тільки перевдягаються в образи максимального шику, вони здійснюють свою мрію, танцюють, кохають та, на жаль, не завжди дістають визнання.

.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.