До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке Vogue Dance і як на це вплинула Мадонна

"What are you waiting for, wow, oh", – слова, з яких починається знаменита пісня Мадонни Vogue. 1990-го з'явився своєрідний кліп режисера "Бійцівського клубу" Девіда Фінчера. У ньому герої спершу завмирають у стереотипних позах моделей глянцевих журналів, а потім починають танцювати. Якщо не брати до уваги тонкощі рухів рук, це і є танець в стилі Vogue: манірний, модний, пишномовний. А популярним він став у 90-х саме завдяки королеві поп-музики.

Реклама

Тоді його почали виконувати всі: від вуличних танцюристів до зірок світової величини. Крім Мадонни, цей танець знають і завдяки іронічному відео, на якому дев'ятирічний хлопчик Роберт Джефрі танцює Vogue dance, а на задньому плані змінюються пейзажі Нью-Йорка. Але Мадонна не є ідеологом і творцем танцю, він з'явився в 1980-х роках в латиноамериканському районі Нью-Йорка, Гарлемі. А Луїза Чікконе, як любителька популяризувати все андерграундне, вивела цей танець в маси.

Існує ще одна думка про зародження цього танцю, а точніше легенда про те, що стиль з'явився в гарлемській в'язниці, де ув'язнені розважалися наслідуванням поз моделей з фотографій журналу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.