До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який вигляд має будинок Дакоти Джонсон у Лос-Анджелесі

Дакота Джонсон витратила частину гонорару за знімання в трилогії "50 відтінків сірого" на свій перший дім — і пояснила, чому він такий дорогий для неї.

Антикварні й вінтажні крісла оточують коктейльний столик Harvey Probber середини XX століття; фортепіано в стилі артдеко; антикварний килим. На вінтажному комоді Пола Ласло для Brown Saltman — фото Патріка Гелка

"Це — вхідні двері!" — театрально вимовляє актриса Дакота Джонсон, вітаючи відвідувачів у своєму будинку в Лос-Анджелесі. "Це — теж", — каже вона, відчиняючи точно такі ж двері по сусідству. "І це теж!" Стіна її вітальні, що являє собою низку величезних вхідних дверей, — лише одна з безлічі унікальних особливостей, які привернули увагу Дакоти до цього модерністського будинку в передмісті Лос-Анджелеса, що потопає в зелені. Протилежна стіна вітальні — три вікна від підлоги до стелі, які, за принципом гаражних дверей, виходять до басейну. "Це як будиночок на дереві. Тільки ще й на воді!" — вигукує вона.

Будинок збудував архітектор Карл Мастон, певний час його власником був продюсер Раян Мерфі, а Дакота купила цю резиденцію чотири роки тому. Вона була другою, яку Дакота встигла оглянути, вирушивши з рієлтором на перегляд варіантів нерухомості в передмісті Лос-Анджелеса. "Мене відразу потягнуло саме до цього будинку: він здався мені таким чистим і затишним одночасно, — згадує вона. — І я подумала, що ніколи ні за що не захочу продати його". Їй припала до душі й історія будинку: "Карл Мастон товаришував з архітекторами Джоном Лотнером і Ріхардом Нойтроєм, і вони разом ходили в ресторан Musso & Frank, тому що його господинею була дівчина, у яку всі троє були закохані. У підсумку одружився з нею Карл, і саме в цьому будинку вони оселилися".

Реклама
Праворуч: Дакота Джонсон на галявині біля свого будинку в Лос-Анджелесі

Що Дакота Джонсон знає не із чуток, так це захопливі голлівудські love stories. Її мати — відома актриса Мелані Гріффіт, дочка знаменитої Тіппі Гедрен, що знімалася у фільмах Альфреда Гічкока. Батько — актор Дон Джонсон, який одружувався з Мелані Гріффіт двічі: вперше в 1976 році й повторно — у 1989-му. А коли Дакоті виповнилося шість років, її вітчимом став іспанський актор Антоніо Бандерас.

Дакота народилася в Остіні, де її батько знімав фільми, а росла, по суті, на знімальних майданчиках. Коли батьки розлучилися, вона жила то з матір’ю, то з батьком, і її дитинство пройшло в постійних роз’їздах. Вона навіть пам’ятає, як у 1996 році вручала великодній кошик самій Мадонні, коли Антоніо Бандерас знімався в Будапешті в "Евіті". Дакота каже, що в дитинстві їй подобався цей циганський спосіб життя. І тепер, уже популярна актриса, вона живе майже так само. Її бойфренд, фронтмен групи Coldplay Кріс Мартін, теж не із чуток знає про життя в роз’їздах.

Вигляд на басейн у саду. Кам’яний стіл і табуретки Nickey Kehoe; інші стільці — вінтаж

Джонсон почала зніматися в трилогії "П’ятдесят відтінків сірого" шість років тому, і цей дім — її перше велике придбання за гонорар від фільму. Вона щиросердно зізнається, що головна причина купівлі — бажання знайти місце, де можна пустити коріння. "Я подумала, що було б здорово мати свій будинок, — каже вона. — І нарешті, зберігати свої речі в одному місці, а не так, як раніше, — у десяти різних".

Ліворуч: на кухні — вінтажний світильник Hans-Agne Jakobsson підвішений над антикварним столом і стільцями Tito Agnoli

У Дакоти насправді багато речей. "Напевно, це тому, що в мене насичене життя", — стенаючи плечима, каже актриса, якій нещодавно минуло 30. На першому поверсі свого будинку Дакота влаштувала невеликий кабінет — тут на поличці з любов’ю розставлені фотокартки й пам’ятні записки, які вона оформила в рамки. Серед них, наприклад, знімок Патті Сміт з номером її телефону, який подарувала сама Патті; світлина письменника Гантера С. Томпсона, який був близьким другом її батька; записка її бабусі Тіппі Гедрен з підписом "З любов’ю — Мормор", що шведською означає "бабуся"; портрет із Заком Готтзагеном, актором із синдромом Дауна, з яким вона знімалася торік у фільмі "Арахісовий сокіл". І нарешті, найсюрреалістичніше фото: на ньому Дакота у святковій програмі, присвяченій 40-річному ювілею легендарного ТВ-шоу Saturday Night Live у 2015 році, в оточенні таких зірок, як Тейлор Свіфт, Дерек Джетер, Сара Пейлін, Стівен Спілберг, Джордж Лукас і 50 Cent. "Чи не здається вам, що це найнеймовірніше фото у світі?" — питає вона. Мабуть, так і є.

У спальні — невеликі декоративні подушки й ковдра Gucci прикрашають вінтажне ліжко

У всьому будинку — ще більше артефактів, які сповна видають натуру й смаки своєї господині. Це і величезне полотно пензля Гармоні Коріна в їдальні — Джонсон відома своєю дружбою з режисерами, які знімають непривабливі історії. І так, вона була вражена цим полотном і фігурами, зображеними на ньому. "На картині страшні істоти, але це не означає, що вони не потребують любові", — так Дакота говорить про монстрів, які тримаються за руки на передньому плані картини. Полотно Девіда Гокні в головній спальні — подарунок від Мелані Гріффіт. А в шафі вітальні — ціла колекція вінілових платівок. Ніяковіючи, Дакота зізнається, що недавно розсортувала їх за абеткою.

Гардеробна використовується також як кімната для перевдягання

Дизайнерська компанія PIERCE & WARD з офісами в Лос-Анджелесі й Нешвіллі допомогла втілити побажання актриси. Емілі Ворд, співзасновниця бюро, познайомилася з актрисою, коли та жила в Нешвіллі, і вони стали подругами ще до заснування компанії. "З Дакотою було неймовірно легко працювати, тому що в неї дуже чітке бачення того, що вона хоче", — згадує Емілі Ворд. "Спершу ми здебільшого складали мудборди й ходили в шоу-рум за тканинами. І за вином ще". Потім почалося повне перероблення будинку: "Підлога на другому поверсі була цілком коркова, що дуже круто й шикарно, але неможливо переробити. У спальні з гардеробною ми настелили дерев’яну підлогу, а у ванній кімнаті залили підлогу з бетону, як і на першому поверсі".

Свічка, книга й ванна з морською сіллю, — саме так я хотіла б проводити вечори

Від попередніх власників у ванній кімнаті залишився пісуар — він і спонукав Дакоту переробити ванну кардинально. Вона особливо переймалася кольором і кілька разів наголосила, що хоче пофарбувати шафки в "колір курної троянди з відтінком верблюжого". Коли дизайнери з PIERCE & WARD підібрали його й вирішили упевнитися, чи правильно вони зрозуміли свою замовницю, Дакота показала їм свій старий светр, щоб розвіяти всі сумніви. Дві інші вимоги, які вона висунула до облаштування ванної кімнати: величезна ванна й два окремі умивальники. "Свічка, книга й ванна з морською сіллю, — саме так я хотіла б проводити вечори, — пояснює Дакота свою мрію про велику ванну. — Що стосується двох окремих умивальників, я впевнена: це — ключ до здорових стосунків".

У ванній кімнаті вінтажний світильник Venini освітлює ванну з латунною фурнітурою Newport. Шафи, дзеркала й умивальники зроблені під замовлення за індивідуальним дизайном. Приставний стіл CB2

Дакота Джонсон стверджує, що вона все дужче прив’язується до цього будинку. Чи то вона їде на знімальний майданчик, чи то проводить час у Малібу, де в Мартіна є своє житло, вона думає про свій "будиночок на дереві й воді". "З моєю роботою й швидкістю, з якою може змінюватися розклад, для мене дуже важливо мати моє й тільки моє місце, де я можу сховатися від усіх, — каже вона. — Знати, що психологічно я десь пришвартована. Ось це місце — моя тиха гавань".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.