До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 усамітнених місць Туреччини для літньої подорожі

Життя налагоджується й поступово повертається до звичного ритму. За сприятливих обставин з 1 липня буде можливість полетіти в Туреччину. Щоб подорож вийшла насиченою й безпечною, ми зібрали п’ять місць Туреччини, які втішать низьким туристичним трафіком і захопливими краєвидами.

Монастырь Девы Марии является культурным достоянием Турции.Монастир Панагія Сумела недалеко від турецького міста Трабзон. Photo: Getty Images
Чорне озеро

Чорне озеро, назва якого турецькою звучить як Karagöl, розміщується в національному парку Sahara National Park у Шавшаті. Озеро оточене соснами і ялинами, а безтурботність цього місця спонукає тільки до нестримних походів його околицями або читання.

Реклама
Черное озеро находится в национальном парке Sahara в Турции.Чорне озеро Karagöl в Шавшаті. Photo: Getty Images
Долина Іхлара в Невшехірі

Ця долина є справжнім природним феноменом, що утворився внаслідок виверження вулкана на горі Хасан. Під час римських гонінь християни вирізали в камені будинки, церкви й могили, тому Долина Іхлара також має важливе історичне значення. Для шанувальників заходів сонця тут проводять сафарі на конях.

Долина Ихлара образовалась в результате извержения вулкана и стала культурным достоянием Турции.Долина Іхлара в Невшехірі. Photo: Getty Images
Кайсері

Турецьке місто Кайсері з економікою в розквіті є одним із центрів студентського життя. Крім цих сучасних переваг, Кайсері має важливе історичне значення і славиться горою Ерджієс, що є візуальним надбанням міста. Досліджуючи Кайсері, шукайте османські й сельджукські пам’ятники, а за бажання усамітнитися прямуйте до гори. Вона справді дуже гарна.

Студенческий город Кайсери в Турции.Краєвид на місто Кайсері й гору Ерджієс. Photo: Getty Images
Монастир Панагія Сумела

Одне з найзатишніших місць Туреччини розміщується на висоті 1200 метрів над рівнем моря. Не "на", а майже "в" скелі розташувався грецький православний монастир Діви Марії. Це недалеко від міста Трабзон, в оточенні лісів і струмків. Монастир не працює, тож лише деякі туристи знають про його існування. Ідеальне поєднання для подорожі в умовах пандемії.

Монастырь Девы Марии находится недалеко от Трабзона и построен на выступе скалы.Монастир Діви Марії. Photo: Getty Images
Озеро Ван

Озеро Ван — найбільше озеро в Туреччині розміщується на південному сході країни. Його оточують засніжені вершини, вірменська церква й замки. Чиста вода спокусливо просить у ній скупатися, а загальна атмосфера викликає захват. Якщо й подорожувати цього літа, то тільки туди, де багато свіжого повітря й краси.

Озеро Ван окружено горами, а на его берегу стоит армянская церковь.Озеро Ван. Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.