До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як приготувати легендарний сливовий пиріг за рецептом The New York Times

У 1983 році кулінарка Маріан Буррос опублікувала в The New York Times рецепт сливового пирога, який став справжньою пристрастю для читачів газети і публікувався в ній упродовж шести (!) років. Vogue.ua публікує рецепт і ділиться лайфхаками з приготування легендарного пирога.

Сливовий пиріг з The New York Times (фото Getty images)

Текст: Дар'я Слободяник

Реклама

Найрозкішніший у світі пиріг зі сливами, ідеальний для приготування в серпні і на початку осені, понад 30 років тому придумала кулінарна оглядачка "Нью-Йорк Таймс" Маріан Буррос. Газета публікувала рецепт Plum Torte кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редактори не вирішили, що цього достатньо. Рецепт востаннє надрукували у 1989 році. "Щоб протистояти обуренню читачів, — написала Буррос кілька років по тому, — рецепт був надрукований більшим шрифтом, ніж зазвичай, з переривчастою лінією навколо, щоб стимулювати людей вирізати його і повісити, скажімо, на холодильник". Проте, редакцію закидали гнівними листами — як редактори посміли припинити друкувати рецепт найпопулярнішого пирога у світі? Сьогодні рецепт легко можна знайти на сайті New York Times: він простий, а час приготування не забере у вас більше години.

Складові:

¾ (в оригінальному рецепті 1983 року 1 склянка) цукру

½ склянки вершкового масла, розм'якшеного (це рівно 113 г)

1 склянка борошна, просіяного

1 чайна ложка розпушувача

Дрібка солі

2 яйця

12 слив (тобто 24 половинки) без кісточок (я завжди використовую сорт "угорка")

2 ст. л. цукру і 1 ч. л. кориці для того, щоб посипати пиріг

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Збийте міксером цукор і розм'якшене масло, додайте яйця і знову збийте. Потім додайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, акуратно збийте. Тісто має вийти густим і пружним. Викладіть тісто у форму для випікання. Помістіть половинки слив зверху на тісто, внутрішньою стороною сливи догори. Посипте сумішшю цукру і кориці. Випікати 45 хвилин, подавати ідеально з морозивом (якщо любите настільки солодкі десерти).

Сливовий пиріг з The New York Times (фото – Дар'я Слободяник)

Лайфхаки:

Головне, що вам потрібно знати про цей рецепт — він дуже простий. Навіть якщо вам здається, що кулінарія і вже тим більше десерти — не ваше, спробуйте. Зіпсувати його неможливо, а результат буде таким, що ви зімлієте. Сливовий пиріг з "Нью-Йорк Таймс" — мабуть, найбільш медійний і популярний пиріг на світі. У чому його секрет? Про це добре висловився один з постійних читачів газети у своєму листі до редакції: пиріг ідеально готувати в серпні і на початку осені, і він символізує цей дивовижний, ніжний час переходу з літа в осінь. Коли вечорами холоднішає і потрібно накидати щось з довгим рукавом, коли відчуваєш, що осінь близько і навіть повітря пахне по-іншому, коли дітям скоро в школу, а студентам — до університету, і це останні дні легкості і безтурботності, яку відчуваєш тільки в серпні. Щасливий пиріг, не інакше.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.