До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як змінити життя на краще за одну годину на день

Вільна година вранці здатна змінити життя на краще — стверджує Адрієнн Герберт у своїй книзі Power Hour. Герберт розповіла, як застосовувати поради з книги в реальному житті.

Photo: Gregory Harris

Концепція "60 хвилин" проста: використовуйте додатковий час для роботи над власними цілями, поки решта світу спить. Що ви робитимете, залежить від вас (писати книгу, тренуватися, медитувати, розвивати бізнес...), але те, як ви підготуєтеся до цієї години, має життєво важливе значення. Ви ж не хочете вставати на світанку, щоб втратити 40 хвилин в Instagram ?! Тут і з’являється Адрієнн Герберт. Її книга — це інструкція, яка допоможе максимально використовувати вільний час за допомогою різних інструментів для поліпшення мислення, відточування звичок і пошуку мети.

Реклама

Якщо ви думаєте, що прокидатися потрібно о 5:30, не панікуйте. "Ви самі вирішуєте о котрій годині вставати, — зазначає Герберт. — Ці 60 хвилин — не просто час, а образ мислення, з яким у вас є можливість робити вибір і діяти". Герберт полюбляє ранній ранок, тому що в цей час легше побути на самоті й уникнути відвабних чинників, але вона б хотіла, щоб люди знаходили для себе цю годину в будь-яку пору дня замість ніколи.

І ця книга — не маніфест для постійного прагнення до більшого. "Більше — не краще, — каже Герберт. — Я написала цю книгу для людей, які щодня надсилають мені повідомлення й запитують, де я знаходжу свою мотивацію, і для людей, які говорять: „Я б із насолодою це зробив" або „Одного разу, якби я мав більше грошей / більше часу / якби мої діти були старшими...". Я хочу поговорити з ними. Ви зобов’язані жити своїм улюбленим життям — ніхто інший не зробить цього за вас".

Ось п’ять порад від Адрієнн Герберт, які допоможуть почати.

Думайте реалістично

"Чи слушний нині час, щоб почати нову кар’єру або записатися на марафон? Я хочу, щоб люди мали амбіції й бажання не відкладати на потім, але час почати що-небудь може бути і за шість місяців, і вже сьогодні. Тільки ви самі це знаєте: коли ліпше почати, коли продовжувати, а коли зупинитися. І якщо вставати щодня раніше видається вам занадто складним, ви можете почати з одного дня, щоб звикнути. Наприклад, влаштовуйте Powerful Hour раз на тиждень у середу вранці, і нехай це рішення не підлягає обговоренню".

Маленькі кроки до великої мети

"Не варто недооцінювати впливу однієї невеликої зміни. У моєму житті не було миттєвого успіху; зміни були поступовими — потроху щомісяця, щороку. Маленький сірник може запалити багаття. Але щоб розлетілися іскри, багаття потрібно візуалізувати. Якщо ви не можете уявити своєї мети, вона не зможе вас зарядити — вам потрібно її візуалізувати, побачити, помацати, понюхати. Тож завжди тримайте в голові дві речі: тут і зараз — практичне завдання („Що я можу зробити сьогодні, щоб наблизитися до своєї мети на один відсоток?") і ширшу картину (візуалізацію мети)".

Запитайте себе навіщо (і запитайте знову)

"Якщо ви щосили намагаєтеся зрозуміти суть своєї мети або задуму, запитайте себе „чому?" п’ять разів. Наприклад, якщо ваша мета — підтягнути тіло, то навіщо? Якщо відповідь — мати більше енергії, запитайте себе, чому ви втомилися. Якщо ви говорите, що занадто багато працюєте, запитайте, чому ви це робите. А потім поставте „чому?" до своєї наступної відповіді. Що більше конкретики ви отримаєте, то ліпше зрозумієте, чого хочете і як цього досягти. Часто на п’ятому „чому" настає момент осяяння. І це і є та причина, заради якої ви щодня встаєте з ліжка".

Знайдіть своїх людей

"Нам усім потрібні люди, які нас підтримають. Подивіться навколо — хто вас підбадьорює? А хто вас виснажує? Хто хоче, щоб ви досягли успіху, а хто ні? Година сили — це більше, ніж 60 хвилин. Це спосіб мислення. Це розуміння того, що ви маєте можливість здійснювати зміни. Тож коли бачите, що ваші відносини не сприяють цьому, змінюйте їх. Знання, що ви маєте таку здатність, надає сили — ви кажете собі: „Я вибираю час / мету / людей, я вибираю себе"".

Усвідомте, що ви даєте собі раду зі складними завданнями

"„Ти можеш робити складні справи" — одна з моїх мантр. Я говорю про це в подкасті й це справді має підтримку серед людей. Це дає усвідомлення того, що хоч як ви мотивовані, хоч як ви готові — деякі речі просто важкі. Навіть людям, якими ми захоплюємося і яких вважаємо прикладом, теж важко, але вони все одно й далі роблять. Бо якою є альтернатива? Це запитання я ставлю людям. Ви можете визнати, що це складно, але все одно й далі діяти. Або просто залишаєтеся на одному місці. Якщо ви хочете присвятити себе чомусь, то вивчайте цю справу. Ви можете це зробити, тому що ви знаєте, що можете робити складні речі".

Текст: Amy Abrahamas

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.